logo
Imprimir
26-08-2021 | 19:30hs
•CATALUNYA NORD

El Visa Pour l'Image retrata els conflictes bèl·lics i el drama dels refugiats

Perpinyà acull del 28 d'agost al 26 de setembre la 33a edició del conegut festival de fotoperiodisme

Una perspectiva cap al món bèl·lic. Aquesta podria ser la definició, a grans trets, del festival de fotoperiodisme Visa Pour l'Image, que ha presentat avui una 33a edició que, com sempre, es farà a Perpinyà, en aquest cas a partir del pròxim dissabte, 28 d'agost, i fins al 26 de setembre vinent. Entre altres autoritats, l'acte d'aquest matí ha comptat amb la presència de l'alcalde de Perpinyà, Louis Alliot.

En aquest sentit, el Visa Pour l'Image d'enguany posa l'accent en els conflictes bèl·lics i en el drama dels refugiats. El mateix director, Jean-François Leroy, ho resumia així: "De Birmània a l'Alt Karabakh i d'Etiòpia a Colòmbia, la covid-19 no ha aconseguit sufocar la marxa del món". Precisament amb relació a la pandèmia del coronavirus, l'esdeveniment també li dedicarà dues exposicions específiques.

En total, a la Catalunya del Nord s'hi podran observar fins a 25 exposicions de franc, així com amb diverses projeccions. Paral·lelament, també hi haurà xerrades i fòrums per tal de potenciar l'espai d'intercanvi i de diàleg. A més, la setmana professional es concentrarà del 30 d'agost al 4 de setembre, mentre que les setmanes escolars -on caldrà fer reserva-, oscil·laran entre el 13 i el 17 de setembre i el 20 i el 24 d'aquest mateix mes. 

L'objectiu, doncs, és el de convertir Perpinyà, un cop més, en un espai de referència per al sector del fotoperiodisme. Per assolir-ho, les parets del Convent de Mínims i l'Església dels Dominicans, entre altres ubicacions, acolliran mostres i exposicions sobre migracions, refugiats climàtics i guerra, un recorregut fotogràfic per alguns dels esdeveniments més importants d'aquest principi de segle. Entre altres treballs, destaca l'exposició de l'AFP, 'Síria: una dècada en guerra', així com l'exposició 'La primavera birmana', d'un fotògraf anònim al The New York Times o 'Feliç vida en parella: Haití, en la prosperitat i en l'adversitat', de Valérie Baeriswyl.




Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/155226_elvi-apourlimageretratael-conflicte-bellic-ieldramadel-refugiat--1.htm