logo
Imprimir
31-08-2021 | 21:36hs
•CATALUNYA NORD

Toló, seu de la 26a Universitat d'Estiu de la Federació de Regions i Pobles Solidaris

Entre altres aspectes, durant la celebració de l'activitat, que va tenir lloc del 26 al 29 d'agost, es va debatre sobre el futur de les llengües minoritàries

Des del passat 26 d'agost, i fins al dia 29, la ciutat de Toló, regió de Provença-Alps-Costa Blava , va esdevenir el punt neuràlgic de la 26a edició de la Universitat d'Estiu de la Federació de Regions i Pobles Solidaris, un esdeveniment que es va erigir en el punt de trobada entre catalans, corsecs, bascos, alsacians, occitans, savoians i bretons, que són els pobles que confeccionen la citada federació.

En concret, la trobada va servir per discutir i posar damunt la taula diversos temes d'interès, entre els quals la possible creació d'un estatus de resident per tal d'abordar la crisi habitacional als diferents territoris. A més, també es va posar l'accent en el futur de les anomenades llengües minoritàries, així com en el fracàs de la reforma territorial de 2015 amb la fusió de regions. Tot plegat, es va debatre a les instal·lacions del Teatre Comèdia amb ponents de reconegut prestigi, que van ser un pal de paller capital per aixecar debats constructius i el desig comú de continuar lluitant per tant d'assolir, segons assenyalen, el "reconeixement i el respecte de les nostres identitats".

Un dels assistents va ser Jordi Vera, coordinador de Oui au Pays Catalan, que assenyala que l'edició d'enguany d'aquesta universitat estival va comptar amb la participació dels diputats del seu grup parlamentari, Libertés et territoires (LT). "Durant l'acte vam discutir sobre l'estratègia política de l'any vinent de cara a les legislatives, així com de la necessària modificació de la constitució per tal que les llengües regionals tinguin el seu lloc a la constitució i que, per tant, les nostres llengües estiguin garantides jurídicament", assenyala.




Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/155469_tolo-eudela26auniver-itatde-tiudelafederacioderegion-ipoble-olidari--2.htm