logo
Imprimir
01-09-2021 | 21:44hs
•ALT EMPORDà

El control d'accés a Roses evita l'entrada d'uns 10.500 cotxes al Parc Natural del Cap de Creus aquest estiu

És una de les primeres mesures del pla per garantir la preservació del paratge

Les restriccions d'accés al Parc Natural del Cap de Creus han evitat l'entrada d'uns 10.500 cotxes. Es tracta d'entre 270 i 300 vehicles diaris menys del que és habitual durant els 45 dies de control que s'han fet a Roses.

L'Ajuntament de Roses fa un primer balanç positiu de l'efecte de les restriccions d'accés al Parc Natural de Cap de Creus que s'han implantat enguany per evitar situacions de col·lapse i perill mediambiental viscudes en anteriors temporades estivals per un excés de vehicles que va causar una sobrecàrrega al paratge natural.

Després de la situació viscuda el 2020, el consistori rosinc va dissenyar un pla a partir d'experiències en altres espais naturals de l'Estat i d'Europa. Aquest, previst per executar a llarg termini després d'una sèrie d'inversions, vol transformar la relació entre els ciutadans i el parc natural perquè es pugui gaudir de l'entorn tot garantint-ne la preservació.

El sistema de limitació horària d'aquest estiu forma part d'una primera fase de regulació, però a llarg termini es treballa per implantar un sistema de regulació intel·ligent i informatitzat. Així, només es permetrà l'accés al parc quan hi hagi places disponibles segons els aparcaments que s'estableixin.

La Policia Local de Roses també ha estat present a la zona fent tasques d'informació i patrullatge i tramitant denúncies a persones que han incomplert les mesures de forma reiterada, posant en risc la seguretat de circulació a l'interior del parc.

Segons l'alcalde de Roses, Joan Plana, la valoració d'aquesta primera aplicació de mesures és molt bona.

I és que durant les setmanes de control d'accés, l'Ajuntament s'ha reunit periòdicament amb tots els agents econòmics que hi ha dins l'àmbit del parc per recollir les seves impressions. Està previst que en les pròximes setmanes es faci una reunió de valoració.




Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/155550_elcontroldacce-aro-e-evitalentradadun-10500cotxe-alparcnaturaldelcapdecreu-aque-te-tiu-1.htm