logo
Imprimir
03-09-2021 | 09:14hs
•ALT EMPORDà

Els Mossos d'Esquadra detenen a Roses dos joves després d'entrar a robar dins una casa

Els lladres, que circulaven amb dos patinets elèctrics acabats de sostreure, van cometre tots els robatoris en poques hores

Els Mossos d'Esquadra de l'Àrea Bàsica Policial de Roses van detenir el dia 31 d'agost, dos homes de 27 i 20 anys, de nacionalitat marroquina i espanyola i veïns de Roses, com a presumptes autors d'un delicte de robatori amb força a interior de domicili, de robatori amb violència i intimidació, de robatori amb força a interior de vehicle i un delicte d'atemptat contra agents de l'autoritat.

El capvespre del 31 d'agost agents d'aquesta comissaria van tenir coneixement que s'havia produït un robatori amb força a l'interior d'un domicili de segona residència situat a l'Avinguda Nautilus de Santa Margarida, d'on havien intentat sostreure un vehicle d'alta gamma.

En aquest robatori, perpetrat a les set del vespre, els lladres van aprofitar per distreure el propietari de la casa que es trobava descarregant l'equipatge del seu turisme. Mentre un dels nois li demanava aigua l'altre aprofitava per saltar una tanca perimetral de dos metres i mig, entrar dins la casa i endur-se joies i les claus del cotxe.

Ja entrada la nit, cap a les deu del vespre, els mossos van tenir coneixement d'un robatori amb violència i intimidació succeït a l'Avinguda Gola de l'Estany, on una parella d'edat avançada va patir una estrebada quan estaven retirant diners d'un caixer automàtic.

Els lladres els van abordar i amb violència van sostreure la ronyonera de l'home on portava un paquet de tabac i un encenedor al seu interior. També van intentar sostreure la bossa de mà de la dona sense aconseguir-ho, però l'estrebada i la posterior caiguda li van ocasionar lesions lleus que van requerir assistència mèdica al CAP de Roses.

A mitjanit els mossos van rebre l'alerta que dos joves havien fracturat el vidre de la porta posterior esquerre d'un turisme que estava estacionat a la Ronda Miquel Oliva Prat. De dins havien sostret una serra elèctrica i el seu carregador, 200 euros en efectiu, sabatilles esportives, tabac i dos patinets elèctrics.

Quan els agents van arribar al lloc van veure dos nois que circulaven amb un patinet elèctric cadascun pel carrer Pitàgores i que coincidien plenament amb les descripcions facilitades per part de totes les víctimes dels robatoris.

Els agents els van interceptar, però un dels joves va envestir dos dels agents, fent caure a un d'ells provocant-li lesions lleus.

Els mossos els van detenir i els van escorcollar. Se'ls va localitzar unes arracades, tres anells, una cadena de plata, uns auriculars, tabac, un encenedor, un joc de claus d'un cotxe d'alta gamma, 110 euros en efectiu, un martell per trencar vidres i els dos patinets elèctrics amb els quals circulaven que no eren de la seva titularitat.

La Unitat d'Investigació, que es va fer càrrec d'esclarir els tres robatoris succeïts durant aquelles hores, va determinar la presumpta autoria d'aquests dos joves en tots ells, relacionant tots els objectes sostrets amb què portaven al cim.

Els detinguts, a qui els consten antecedents, van passar a disposició del jutjat en funcions de guàrdia de Figueres l'1 de setembre, qui en va decretar la seva llibertat amb càrrecs.




Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/155720_el-mo-o-de-quadradetenenaro-e-do-jove-de-pre-dentrararobardin-unaca-a-1.htm