logo
Imprimir
08-09-2021 | 13:54hs
•EL RIPOLLèS

A punt d’arribar la Setmana de la Mobilitat i la Sostenibilitat de Ripoll 2021

El primer dels actes, el 16 de setembre, es durà a terme a la Biblioteca Lambert Mata i serà una ‘Hora del Conte’ amb La Carretera Bona, a partir de dos quarts de sis de la tarda

Aquest any, l’Ajuntament de Ripoll es torna a adherir a la Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible i al Let’s Clean Up Europe, moviments que es duen a terme amb l’objectiu d’avançar cap a uns hàbits més sostenibles, segurs i saludables arreu del continent. Del 16 al 23 de setembre, a la vila es duran a terme diferents actes i accions emmarcades en la Setmana de la Mobilitat i la Sostenibilitat 2021, de la mà del consistori, el Pla Comunitari de Ripoll i diferents persones, entitats, serveis, institucions i associacions.

El primer dels actes, el 16 de setembre, es durà a terme a la Biblioteca Lambert Mata i serà una ‘Hora del Conte’ amb La Carretera Bona, a partir de dos quarts de sis de la tarda. L’endemà, el divendres dia 17, es presentarà el nou vehicle elèctric compartit de ‘Som Mobilitat’ a Ripoll, a les cinc de la tarda. Serà abans que comenci una ruta en ‘segways’ des del mateix punt (a dos quarts de sis) per promoure els vehicles sostenibles.

El dissabte, 18 de setembre, arriba la ja tradicional Festa Sobre Rodes, l’acte central de la setmana que ja sumarà cinc edicions. A les cinc de la tarda, en principi a la Devesa del Pla, es podrà participar en bicicleta en un circuit apte per a totes les edats. En aquest cas, s’està acabant de concretar la ubicació de l’esdeveniment, ja que coincideix amb un altre acte. Al llarg de la setmana vinent s’acabarà de concretar, ja que el circuit podria canviar de lloc.

En la setmana d’enguany també s’hi engloba la Cursa de la Dona, primera edició d’aquest esdeveniment a Ripoll que se celebra el diumenge 19 a partir de dos quarts d’onze del matí. Una prova inclusiva i solidària amb els malalts de càncer a través d’Oncolliga. El dilluns dia 20, per altra banda, sortirà a les deu del matí des de l’aparcament de ‘Can Villaura’ la caminada amb Joan Alabau sota el títol ‘Com afecten els nostres actes a l’entorn de la vila. Fagedes que sobreviuen al pas dels anys’.

El dimarts 21, es proposa un taller per reduir i reciclar al Safareig Amàrita (passeig del Mestre Guich), a partir de dos quarts de sis de la tarda. El dimecres dia 22, un passeig de records, natura i sostenibilitat amb Adrià Brull, amb sortida des del passeig Ragull a dos quarts d’onze del matí. I per altra banda, el dijous 23 a les sis de la tarda, hi haurà una altra xerrada a la biblioteca, sota el títol ‘Aprenem a reciclar’.

Els dies 20 i 21 els infants de 6 a 12 anys dels diferents centres educatius participaran en un Parc Viari. I la Policia Local de la vila també se suma a la setmana amb una campanya de sensibilització de conductes cíviques i mobilitat sostenible que duran a terme durant aquests dies.

Aquest dimecres, la plaça de l’Ajuntament ha estat l’escenari de la presentació del cartell i tots els actes de la Setmana de la Mobilitat i la Sostenibilitat. Ha estat de la mà de la regidora de Participació i Convivència Mª Dolors Vilalta, que ha destacat que “el que volem és poder anar conscienciant a la gent sobre la mobilitat sostenible i també el reciclatge”. Vilalta explica que Ripoll va pel bon camí en aquest àmbit, amb un augment de l’ús de la bicicleta per part dels veïns i veïnes, amb el desenvolupament del Pla Director de la Bicicleta i amb participació activa de la ciutadania en campanyes com Reciclos o al programa ‘Reduir, Reutilitzar, Reciclar’.

Accions puntuables pel programa de bon comportament ambiental

La participació a la ruta en ‘segways’, a la caminada amb Joan Alabau, al taller del Safareig Amàrita, al passeig amb Adrià Brull o a la xerrada ‘Aprenem a Reciclar’ puntua per les activitats optatives que han de realitzar les persones que participen del programa de bon comportament ambiental ‘Reduir, Reutilitzar, Reciclar’, que ofereix bonificacions per la taxa d’escombraries. Caldrà portar la targeta del programa perquè se’ls pugui validar la presència amb un segell.

Com m’apunto a les activitats?

Per participar en les activitats que hem mencionat anteriorment i que puntuen pel programa de bon comportament ambiental, cal apuntar-se amb antelació. Es pot fer enviant un WhatsApp al 636 09 08 08 o bé un correu electrònic a comunicacio@ajripoll.cat. També es pot fer presencialment a la Biblioteca Lambert Mata.
Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/155990_apuntdarribarla-etmanadelamobilitatila-o-tenibilitatderipoll2021-1.htm