logo
Imprimir
11-09-2021 | 19:16hs
•POLíTICA

La CUP fa una crida a no permetre que el Govern abandoni la confrontació amb l'Estat a canvi d'estabilitat

L'esquerra independentista creu que l'oposició a l'ampliació de l'aeroport s'ha de repetir en altres qüestions

El portaveu del secretariat nacional de la CUP, Edgar Fernández, ha fet una crida aquest dissabte a la mobilització i l'organització popular per dir-li al Govern "que no se'n sortirà si pretén una estabilitat i governabilitat normal i tranquil·la" com passava fa 20 anys a Catalunya. En una atenció als mitjans abans de l'inici de la manifestació de l'esquerra independentista, Fernández ha explicat que l'oposició a l'ampliació de l'aeroport "és un exemple" del que ha de passar en el nou curs polític. Així, ha apostat perquè quan l'executiu català busqui l'estabilitat i la governabilitat de les administracions i no confronti amb l'Estat que la gent "digui que no".

D'aquesta manera, des de la CUP s'ha criticat que amb l'inici del nou curs polític es vegi que la Generalitat no fa el que va acordar amb els anticapitalistes de confrontar amb l'Estat i garantir els drets socials.

Fernández ha reconegut que tot procés d'independència requereix un moment pel diàleg. Ha apuntat, però, que l'Estat no reconeix l'autodeterminació i que no s'està negociant la independència. Ha lamentat que s'estigui afavorint la governabilitat. "No tenim necessitat de dialogar amb l'Estat sinó la necessitat de negociar com fem efectiu el dret a l'autodeterminació i l'amnistia".

Finalment, ha dit que la CUP i l'esquerra independentista no entén la posició del Govern de no afavorir els drets socials i la confrontació amb l'Estat.
Per tant, de moment, han dit que resten fora de la negociació dels pressupostos catalans.

La portaveu d'Arran, Marina Gispert, ha reivindicat la lluita per la independència i ha assegurat que aquesta es fa "dia a dia" amb cada manifestació de cada lluita.




Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/156250_lacupfaunacridaanopermetrequeelgovernabandonilaconfrontacioamble-tatacanvide-tabilitat-2.htm