logo
Imprimir
13-09-2021 | 16:55hs
•BAIX EMPORDà

Platja d'Aro, seu del millor ball esportiu

El Palau d'Esports i Congressos ha acollit aquest cap de setmana el DanceSport Festival 2021

La localitat de Castell-Platja d'Aro i S'Agaró ha esdevingut aquest cap de setmana l'epicentre del ball esportiu en àmbit internacional, tenint en compte que ha acollit el DanceSport Festival (10, 11 i 12 de setembre), una de les competicions referencials d'aquesta disciplina. Desbancant al Prague Open, una competició amb història de vint Anys, que han acabat anul·lant perquè han tingut 1/3 d'inscripcions respecte al DanceFestival. Quedant finalment com única seu europea amb competició de ball Esportiu el cap de setmana de la DIADA Catalana.

En concret, els tres dies de festival han tingut actuacions carregades d'espectacularitat, en aquest cas dividides en diferents categories i modalitats. Així, el passat divendres, dia 10, es van disputar les competicions Adult Ten Dance, Senior III Standard (més de 55) i Senior IV Standard (més de 65); dissabte, per la seva banda, va tocar el torn a l'Open Juvenile (menys d'11 Anys) el Junior I (12/13 Anys) Latin, el Junior II (14/15) Latin i el Youth (16/18) Latin, mentre que avui ha estat el dia amb més activitat, tenint en compte que s'han disputat les competicions de Junior I Standard, Junior II Standar, Youth Standard, Rising Stars Latin, Senior II Latin i Senior III Latin.

La competició, organitzada per Marius Stiube (organitzador de competicions amb un històric important en el nostre país), ha sigut puntuable pel ranking de la Federación Española de Baile Deportivo, i la World DanceSport Federation ha tingut una alta participació d'arreu. Un exemple el trobem a la disciplina del ball llatí, que ha aixoplugat participants d'arreu de Catalunya i Espanya, però també de països com els Estats Units, Canada, Alemanya, Itàlia, França, Estònia, Eslovènia, República Checa, Portugal, Finlàndia, Ucraïna, Àustria o el Regne Unit, entre d'altres. Tots els participants, així com els membres de l'organització, han hagut de seguir un específic protocol anticovid. Entre altres mesures, totes les persones que han entrat al Palau d'Esports i Congressos de Platja d'Aro han hagut d'omplir el qüestionari COVID de responsabilitat.

Formació
Més enllà del vessant merament esportiu, l'esdeveniment també ha vingut acompanyat els dies previs per uns 'Training Camps' amb especialistes punters del ball esportiu. Així, durant el passat dimarts, dimecres i dijous protagonistes com Joanna Leunis, Mirko Gozzoli, Maurizio Vescovo, Siscu Pérez, Joel López, Kristina Bespechnova, Edgar Marcos, entre d'altres van ser grans noms de l'anomenat Gold Camp Platja d'Aro 2021.
Nou concepte d'activitat esportiva en el nostre país totalment innovador, organitzar un campus abans d'una competició internacional i que altres països ho porten fent molts Anys, ha sigut primícia històrica a la nostra ciutat Veïna, Platja d'Aro. Tal com diu l'eslògan de l'organitzador Marius Stiube: "Platja D'Aro is waiting for you in 2022"




Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/156279_platjadaro-eudelmillorballe-portiu-1.htm