logo
Imprimir
15-09-2021 | 17:49hs
•PLA DE L'ESTANY

Banyoles organitza una jornada per debatre el futur dels serveis socials

La jornada es farà el proper dimarts 21 de setembre a l'Auditori de l'Ateneu i comptarà amb la participació del consultor Fernando Fantova

L'Ajuntament de Banyoles ha organitzat la jornada 'Banyoles 2030: les persones i el seu benestar'. La jornada vol ser una sessió de treball i debat amb els professionals del sector per parlar del futur dels serveis socials i comptarà amb la participació del consultor social Fernando Fantova. Es farà el proper dimarts 21 de setembre al matí a l'Auditori de l'Ateneu.

'Banyoles 2030: les persones i el seu benestar' és una iniciativa municipal per afrontar els reptes de futur de la ciutat en matèria de benestar social. Després que l'any passat Banyoles assolís la xifra dels 20.000 habitants, l'Ajuntament ha d'assumir les competències en matèria de serveis socials bàsics, tal i com estableix la llei de serveis socials.

L'ajuntament ha iniciat els tràmits i procediments per a l'assumpció de les competències i, a la vegada, posar al dia la política social municipal. En aquest sentit, s'ha començat a treballar amb un grup d'experts per actualitzar les polítiques socials, definir el model dels serveis d'atenció a les persones i avançar cap a una intervenció més integrada i transversal amb els sistemes de salut, seguretat, educació, habitatge, cultura o urbanisme.

L'alcalde Miquel Noguer ha destacat que "tenim l'oportunitat de gestionar els serveis socials, la volem i l'hem d'aprofitar, però sense deixar de banda qui presta els serveis socials actualment, que és el Consell Comarcal, perquè aquest procés ens ha de permetre a tots reforçar els serveis socials també els de la resta de municipis de la comarca".

Jornada de treball
Per aquest motiu, s'ha organitzat una jornada que es farà el proper dimarts 21 de setembre de les 9 del matí a les 2 del migdia a l'Auditori de l'Ateneu i comptarà amb la intervenció del consultor Fernando Fantova, expert en serveis socials i polítiques socials i amb un fort reconeixement al sector. Fantova va ser viceconseller d'Assumptes Socials al Govern Basc i recentment ha participat en l'elaboració del Pla Estratègic de Serveis Socials de Catalunya 2020-2024.

L'objectiu és que la jornada compti amb la participació de tots els professionals que treballen en el sector de l'atenció a les persones, en l'àmbit social, educatiu, habitatge,
ocupació, discapacitat o seguretat perquè sigui en una sessió de treball i de debat. Les conclusions s'incorporaran a l'estratègia de millora del benestar social a Banyoles.




Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/156432_banyole-organitzaunajornadaperdebatreelfuturdel-ervei-ocial--1.htm