logo
Imprimir
16-09-2021 | 09:15hs
•BAIX EMPORDà

Programa de tallers, xerrades i bicicletades del 16 al 21 de setembre a Platja d'Aro

Hi destaca l'activitat Vine a l'institut amb bicicleta el proper dimarts 21 de setembre

L'Ajuntament de Castell d'Aro, Platja d'Aro i S'Agaró proposa un conjunt de cinc activitats gratuïtes del 16 al 21 de setembre, per a tots els públics, amb motiu de la Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible 2021. Una iniciativa que promou hàbits de mobilitat més sostenibles, segurs i saludables com són els desplaçaments a peu, en bicicleta, en transport públic o en vehicle elèctric. La campanya d'enguany té com el lema Fes salut. Mou-te de manera sostenible, per incidir en quatre qüestions: la salut mental i la salut física, la seguretat, i la resposta davant la COVID-19.

Hi haurà quatre activitats organitzades conjuntament amb Decathlon Platja d'Aro i que es faran davant de l'establiment: dijous 16 de setembre (11-12 h) xerrada sobre bicicletes elèctriques i la possibilitat de provar-ne alguns models. Dissabte 18 de setembre (11-12 h i 18-19 h) dues sessions d'un taller de manteniment de bicicletes i de patinets. Diumenge 19 de setembre (10 h) bicicletada popular amb sortida i arribada des de la botiga amb recorregut de 7 km pel municipi. Dilluns 20 de setembre (11-12 h i 18-19 h) dues sessions de la xerrada sobre nutrició esportiva i salut postural en el treball.

Com a cloenda, dimarts 21 de setembre, conjuntament amb l'Ajuntament de Santa Cristina d'Aro i l'Institut Ridaura s'organitza la diada Vine a l'institut amb bicicleta per als alumnes del centre de secundària. Per participar-hi cal portar casc el dia de l'activitat i fer inscripció prèvia fins al 17 de setembre a l'enllaç https://forms.gle/vG9vXcfHeviSHyj89. Sortides en grup des de l'Oficina de Turisme de Santa Cristina d'Aro (7.45 h), Sake Park de Platja d'Aro (7.45 h) i Centre BTT de Castell d'Aro (7.55 h).

Amb l'adhesió a la Setmana, el municipi vol sensibilitzar la ciutadania sobre els beneficis de la ciutat amable i pacífica; conscienciar sobre la necessitat de reduir l'ús del vehicle privat motoritzat per aconseguir una ciutat menys contaminada; i promoure els mitjans de desplaçament més sostenibles (a peu, en bici i amb transport públic). A escala europea, aquest any se celebren dues dècades de campanyes que continuen donant suport a iniciatives locals en els seus esforços per fer que les viles i les ciutats siguin més segures, verdes, inclusives i accessibles. Durant aquests anys, s'hi ha implicat, a banda dels municipis, moltes administracions, ONG i empreses que ens han ajudat a promoure una mobilitat cada cop més sostenible.




Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/156509_programadetaller-xerrade-ibicicletade-del16al21de-etembreaplatjadaro-1.htm