logo
Imprimir
17-09-2021 | 14:42hs
•CATALUNYA NORD

Puigdemont rebrà la Medalla Carrasco i Formiguera a Prats de Molló

L’acte tindrà lloc demà a la Casa Macià i destaca el compromís amb l’humanisme i la democràcia de l'homenatjat

L’expresident de la Generalitat i actual president de Junts per Catalunya, Carles Puigdemont rebrà demà dissabte, 18 de setembre, a la Casa Macià de Prats de Molló, la Medalla Carrasco i Formiguera 2020, de la mà de Demòcrates per Catalunya, la família Carrasco i Azemar i FUNDEM, la Fundació de Demòcrates. La distinció reconeix el compromís amb l’humanisme, la democràcia i els valors republicans, i des de l’any 2016 s’ha lliurat a Muriel Casals, a títol pòstum (2016), i a l’associació Afectats per l’1-O i a en Roger Español (2017). D'altra banda, el president d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, rebrà el mateix guardó de l'any 2021 pròximament.

Un cop finalitzat l’acte, el mateix Puigdemont, acompanyat pels portaveus de Demòcrates Núria de Gispert, Antoni Castellà i la diputada Titon Lailla, així com una representació de la família Carrasco i Azemar i el batlle de Prats de Molló, Claudi Ferrer, faran una ofrena floral al monument del president Francesc Macià.

Amb aquest guardó, Demòcrates de Catalunya, la família Carrasco i FUNDEM destaquen que han volgut distingir dues persones amb projecció pública “que han excel·lit a l’hora de portar el seu compromís cívic i polític fins a les darreres conseqüències, amb generositat i sentit del deure, conscients de la gravetat del moment, però sense perdre mai les formes ni el sentit institucional”.

En aquest sentit, de Puigdemont es destaca que “manté intacte la flama del Govern legítim” i que “advoca per la unitat de l’independentisme, en tota la seva enriquidora transversalitat, i lluita sense treva pels drets socials i nacionals de Catalunya davant les instàncies judicials i en el si del Parlament Europeu”. De Cuixart, per la seva banda, es ressalta el seu “lideratge cívic i l’autoritat moral”, que “s’han vist incrementats, en una gran mesura, per la seva trajectòria als darrers anys de repressió, fonamentalment durant el seu captiveri llarg i injust i en el decurs del judici per l’1-O al Tribunal Suprem”.




Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/156561_puigdemontrebralamedallacarra-coiformigueraaprat-demollo-1.htm