logo
Imprimir
24-09-2021 | 15:56hs
•LA SELVA

L'Ajuntament de Tossa destina més de mig milió d'euros en dos anys a la zona escolar

Aquest seguit d'inversions mostra la clara aposta de l'equip de govern per mantenir en les millors condicions possibles les instal·lacions de les escoles

L'Ajuntament de Tossa ha destinat més de 500.000 euros en dos anys en mantenir en les millors condicions possibles les instal·lacions de les escoles. Les principals inversions han estat l'adquisició de la finca del Mas Padró per incorporar-la a la zona escolar i totes les reformes impulsades a l'edifici blau de l'escola Ignasi Melé i Ferré.

En aquest sentit, s'ha invertit 296.000 euros en l'adquisició de la finca per ampliar 718 m2 la zona escolar i 60.000 euros més en obres a la finca per acondicionar-la. A més, s'ha invertit prop de 45.000 euros en nova maquinària i estris per la cuina; prop de 35.000 euros en la primera fase d'ampliació del menjador i una caseta per a l'equipament esportiu; prop de 30.000 euros en instal·lacions de plaques solars; uns 18.000 euros en reparacions de la xarxa de clavegueram i separació de pluvials; prop de 4.000 euros en l'ampliació de la sala de professors; prop de 3.200 euros en reparació de la calefacció; i uns 1.500 euros en reparacions i neteja de la teulada i les canals.

La regidora d'Ensenyament, Anna Prieto, explica que "un cop finalitzades les obres de la cuina de l'escola, tindrem el canvi del servei de menjador, que passarà a ser de "taula calenta" a servei de cuina pròpia, una opció molt reivindicada pels pares i que esperem fer-la efectiva al llarg del primer trimestre". Prieto afegeix que "també resten pendents reformes a l'escola en alguns finestrals, que durant aquest hivern s'aniran executant. Esperem que aquestes millores serveixin per garantir i millorar la qualitat d'ensenyament pels nostres infants". I és que, per la regidora d'Ensenyament, "els infants i joves i la seva educació i benestar són una prioritat per aquest equip de govern".

Moltes d'aquestes actuacions eren necessitats que es van reclamant de fa anys per famílies i escola. Tanmateix, en aquest nou curs que comença es continuen cedint l'Espai Colomer i diversos espais de la Casa de Cultura per impartir el segon de batxillerat amb les mesures de protecció antiCovid corresponents. A més, a la Llar d'infants s'ha afegit un grup més per poder garantir unes ratios menors i seguir la línia de treball que garanteix una millor atenció als infants. I finalment al Casal de Joves s'ha ampliat l'oferta de casalet per poder augmentar el nombre d'usuaris, que ha passat de 30 a 60.




Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/157021_lajuntamentdeto-ade-tiname-demigmiliodeuro-endo-any-alazonae-colar-1.htm