logo
Imprimir
29-09-2021 | 18:39hs
•BESALú, VILA COMTAL

Besalú, protagonista de les Jornades Europees del Patrimoni

El divendres 8 d’octubre hi haurà una conferència a càrrec de Salvador Plantalech i el dissabte, dia 9, una visita guiada pel call jueu

El llegat històric de la vila comtal de Besalú continua sent motiu de visita obligada. Tant és així que el patrimoni del poble garrotxí serà un dels protagonistes de les Jornades Europees del Patrimoni d’enguany, un esdeveniment que dona a conèixer la riquesa i l’atractiu de determinats nuclis i municipis de Catalunya amb l’objectiu d’estrènyer els vincles entre aquests indrets, i la seva història, amb la societat. Aquest any, la iniciativa es farà els dies 8, 9 i 10 d’octubre.

La comarca de la Garrotxa és un dels territoris presents a l’activitat, amb la seva capital, Olot, o indrets icònics com el pont de Sant Joan les Fonts, com aturades atraients. En el cas de Besalú, però, l’atracció és doble. D’una banda, el pròxim divendres 8 d’octubre tindrà lloc l’esdeveniment ‘Besalú, mil anys d’història monetària’, que es farà a la sala d’actes de l’Ajuntament (18:30h). En concret, constarà d’una conferència a càrrec de Salvador Plantalech, historiador i membre de la Societat Catalana d’Estudis Numismàtics. A causa de les restriccions per la covid-19, l’aforament és limitat i, per tant, cal cita prèvia per a poder-hi assistir. 

L’endemà, dissabte 9 d’octubre, Besalú acollirà la visita guiada ‘Shalom, Shalom’, un recorregut (de 17h a 18:15h) que vol transportar els visitants mil anys enrere per tal que puguin observar com vivien els jueus i quina era la seva relació amb els cristians. L’itinerari s’endinsarà al call i visitarà un dels edificis més representatius de la comunitat, les excavacions de la Sinagoga i el Micvé. En aquest cas, també cal una reserva prèvia. 




Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/157290_be-aluprotagoni-tadele-jornade-europee-delpatrimoni-1.htm