logo
Imprimir
06-10-2021 | 19:38hs
•BESALú, VILA COMTAL

Presenten dissabte 16 d'octubre a Besalú la monografia 'La vil·la romana de Can Ring o dels Pompeu Saturió'

Serà a la Sala Gòtica a les sis de la tarda

Besalú acull el dissabte 16 d'octubre la presentació de la monografia "La vil·la romana de Can Ring o dels Pompeu Saturió (Besalú) Les dades anteriors a l'excavació programada". Forma part de la col·lecció Publicacions del Laboratori d'Arqueologia, Història Antiga i Prehistòria de la Universitat de Girona/Estudis Arqueològics i ha anat a càrrec de Joan Frigola, Pere Castanyer, Joaquim Tremoleda i Antonio Mostalac.

La presentació anirà a càrrec de l'alcalde Lluís Guinó, el professor de la UdG Josep Burch i els autors Joan Frigola, Pere Castanyer i Joaquim Tremoleda. Serà a la Sala Gòtica de Besalú, a les 6 de la tarda, en un acte obert a tothom amb aforament limitat.

La publicació es centra en la vil·la de Can Ring, d'on l'any 1958 es van collir les primeres restes de ceràmica romana. Com que no hi havia cap topònim per designar la zona de forma específica, es va batejar el jaciment amb el nom de la finca o les finques rurals més properes. En aquest cas van ser dues, la masia de Can Ring i la finca de Can Llandrich o Llandric, dos noms que són utilitzats posteriorment per la bibliografia, sovint conjuntament, per referir-se al jaciment, tot i que s'ha anat imposant el de Can Ring.




Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/157767_pre-entendi-abte16doctubreabe-alulamonografialavillaromanadecanringodel-pompeu-aturio-1.htm