logo
Imprimir
07-10-2021 | 11:47hs
•EL RIPOLLèS

Ripoll es prepara per a una nova Fira de Santa Teresa i Fira Catalana de l’Ovella

L’esdeveniment tindrà lloc el pròxim 15 d’octubre amb la mostra i el concurs de bestiar com a activitats més referencials

Ripoll ja té a l’horitzó una nova edició de la seva tradicional Fira de Santa Teresa i la Fira Catalana de l’Ovella, que enguany tindrà lloc el pròxim divendres, 15 d’octubre. La cita permet a professionals del sector agrari i ramader, així com als visitants que s’arriben fins a la localitat, gaudir d’una jornada que comptarà amb diversos atractius, com ara un concurs de bestiar, un mercat tradicional o l’entrega de reconeixements. 

Així a partir de dos quarts de deu del matí i fins a les dues, el carrer Jacint Verdaguer (Font Viva) serà l’escenari d’una mostra de bestiar oví de raça ripollesa i altres races autòctones de Catalunya. El mateix emplaçament també acollirà un concurs de bestiar, on hi haurà premis al millor marrà, al millor lot d’ovelles, al millor lot de xais i al millor animal de la Fira. 

Paral·lelament, a les dotze del migdia, a la plaça de la Lira hi tindrà lloc la Gala de les ‘R’, uns reconeixements empresarials de l’Associació Producte del Ripollès, un acte que esdevindrà l’avantsala del Repartiment de Premis del Concurs, així com del lliurament d’obsequis als participants de la Fira. A més, durant tota la jornada hi haurà parades d’artesania i de mercat tradicional a la plaça Gran, a la plaça Sant Eudald i al carrer Jacint Verdaguer.

Una fira ancestral

La Fira de Santa Teresa se celebra a Ripoll des del 1843 amb una doble fita: d’una banda, apropar al visitant l’activitat agrícola i ramadera de la localitat, especialment relacionada amb el bestiar de la raça ovina ripollesa; de l’altra, esdevenir un punt de trobada dels ramaders d’oví del Ripollès i de les contrades pròximes.
Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/157847_ripolle-preparaperaunanovafirade-antatere-aifiracatalanadelovella-1.htm