logo
Imprimir
09-10-2021 | 22:12hs
•+ NOTíCIES

El 9 d’Octubre clama a favor d’un País Valencià antifeixista

Les manifestacions, que han congregat milers de persones, han transcorregut sense incidents malgrat l’existència d’alguns grupuscles feixistes

El País Valencià ha sortit avui al carrer, coincidint amb la Diada del Nou d’Octubre, per clamar a favor d’un País Valencià antifeixista. La mobilització, convocada per la Comissió Nou d’Octubre i la Coordinadora Obrera Sindical, ha avançat per les principals vies de la capital sota els lemes ‘País Valencià antifeixista’ i ‘Guanyarem els carrers. Per l’antifeixisme i les llibertats’. En total, les dues marxes, que l’any passat es van haver de suspendre a causa de la pandèmia de la covid-19, han congregat milers de persones. 

Segons ha subratllat el portaveu de la Comissió Nou d’Octubre, Toni Gisbert, l’objectiu de l’esdeveniment d’avui era el de “recuperar els carrers”, així com demostrar que els intolerants “són una minoria violenta i radical”. De fet, la manifestació només ha tingut un petit incident, sense conseqüències, quan un grup d’una cinquantena d’integrants de formacions ultres han insultat els assistents. Aquest fet ha derivat en uns instants de tensió, i ha obligat la policia, que durant la jornada ha operat amb un gran desplegament, a actuar, tot encerclant els ciutadans que increpaven als manifestants. Al final de la marxa, una desena de seguidors d’extrema dreta, que s’havien aplegat al voltant de l’estàtua de Jaume I, on sempre acaba la convocatòria, també ha insultat els presents i ha penjat una bandera espanyola que els agents policials han retirat.

Crides independentistes

A les marxes convocades s’han projectat diverses proclames a favor dels Països Catalans i la independència. En general, l’ambient ha estat festiu en tot moment, i els principals incidents s’han registrat després de les mobilitzacions. En aquest sentit, Jovent Republicà ha denunciat que la policia espanyola ha retingut un dels seus membres sense motiu aparent. “Denunciem la retenció il·legal d’un company de la nostra organització després de la manifestació a València del 9 d’Octubre per haver-se expressat lliurement”, ha transmès l’organització a través de les seves xarxes socials. Finalment, el jove ha estat posant en llibertat.

A la manifestació també s’ha fet evident la solidaritat de la resta de territoris dels Països Catalans. En aquest sentit, hi han participant, entre altres entitats, una delegació de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), de l’Associació de Municipis per la Independència (AMI) o de l’Assemblea Sobiranista de Mallorca (ASM).




Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/158027_el9doctubreclamaafavordunpai-valenciaantifeixi-ta-1.htm