logo
Imprimir
30-11-2021 | 20:52hs
•+ NOTíCIES

Cuixart: “Per tornar-ho a fer ens hem de formar i empoderar. El nostre límit no pot ser la repressió, ni la presó ni l’exili”

El president d’Òmnium urgeix a “traçar una estratègia compartida” la presentació del seu nou llibre Aprenentatges i una proposta a Girona

El president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, ha presentat aquest dimarts el seu nou llibre, Aprenentatges i una proposta a Girona, des d’on ha defensat que “per tornar-ho a fer, ens hem de formar i empoderar; el nostre límit no pot ser la repressió, ni la presó ni l’exili”. “Ells tenen la força, però nosaltres com a societat civil tenim el poder”, ha assegurat Cuixart, i precisament aquest és un dels grans aprenentatges de l’1 i el 3 d’octubre de 2017 “que van obligar a aixecar el rei d’Espanya de la cadira”. En aquest sentit, el president d’Òmnium ha apostat per la formació en el marc de la lluita noviolenta: “demana molt d’esforç, cal molta persistència, epoderament i enfortiment de la consciència col·lectiva”. “La nostra responsabilitat com a societat civil és seguir pressionant els polítics, els d’aquí i els d’allà, ser exigents amb ells” i ha tornat a demanar “entre tots ser capaços de traçar una estratègia compartida, no oblidem que la repressió busca dividir-nos”

En una conversa amb els periodistes Maria Garcia i Jordi Grau, el president d’Òmnium ha afirmat que “si Estrasburg legitima el nostre Ho tornarem a fer, ho aprofitarem com a palanca democràtica” i el primer que caldrà dir ben clar és que Europa estarà avalant un cop més el dret a defensar l’exercici del dret a l'autodeterminació. 

Durant la presentació del llibre Cuixart també ha tingut un record per als exiliats, “la felicitat no serà complerta fins que tots ells puguin tornar a casa” i ha recordat que “amb els indults la repressió ni molt menys ha acabat, al contari”. En el seu primer acte a Girona després de més de 4 anys de presó, el president d’Òmnium ha agraït a tota la ciutadania totes les mostres de suport i persistència expressades al llarg de tots aquests anys. “Si hem resistit és perquè hi heu sigut, ens sentim part d’una mateixa lluita col·lectiva”, ha dit. 

La presentació del llibre, que ha tingut lloc a la Sala de Cambra de l’Auditori de Girona, ha comptat amb la presència de membres de la Junta d'Òmnium Gironès, Alt Empordà, Selva Marítima i Selva Interior, també de la Junta Nacional d’Òmnium, regidors de l’Ajuntament de Girona, l’advocat Benet Salellas, de l’equip de defensa del president d’Òmnium, així com representants de diverses entitats de la societat civil i cultural de la ciutat i del teixit empresarial. 




Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/161334_cuixartpertornar-hoaferen-hemdeformariempoderarelno-trelimitnopot-erlarepre-ionilapre-onilexili-1.htm