logo
Imprimir
03-12-2021 | 09:37hs
•BAIX EMPORDà

Platja d'Aro acull la segona edició de la Fira de Playmobil

Enguany hi seran presents firaires d'arreu del país i també de França

El Palau d'Esports i Congressos de Platja d'Aro acollirà del 4 al 8 de desembre la segona edició de la Fira de Playmobil de Platja d'Aro, organitzada per la regidoria de Turisme de l'Ajuntament de Castell d'Aro, Platja d'Aro i S'Agaró i l'entitat Riude&Clicks (riudeclicks.cat), recuperant una proposta que va suspendre en dues ocasions l'any passat arran de les restriccions de mobilitat arran de la pandèmia de la COVID-19. Entrada solidària: 2 euros majors de 2 anys (destinada a finalitats socials) que inclou 30 minuts de patinatge gratuït amb l'entrada general a la Pista de Gel de Platja d'Aro. La fira ofereix la possibilitat veure diorames, es podran adquirir figures i conjunts, hi haurà activitats per a infants i també el concurs Troba el click perdut enmig de les composicions.

Enguany hi seran presents firaires d'arreu del país i també de França, i alguns dels grans 15 diorames que s'hi podran veure porten per títol El món de Yakari, Aeroport alemany, El món del circ Victòria, Come Back to the Futur III o Els viatges de Gulliver. Aquestes joguines són d'origen alemany, de la mà del grup Brandstätter, fundada a Baviera l'any 1876, inicialment dedicada als cadenats, i a partir de 1921 a joguines metàl·liques. El 1954 va passar a elaborar productes de plàstic i va produir els primers Playmobil el 1974 i un any més tard ja es venien arreu del món. De les figures articulades de 7'5 cm se n'han venut dos milions de múltiples temàtiques tant actuals (oficis, vacances, hospital, etc.) com històriques (Egipte, Imperi Romà, medieval, pirates, far west, etc.) i també vinculades a pel·lícules (Spirit, Els Caçafantasmes o el mateix film de Playmobil).

L'èxit de públic de la primera edició i les circumstàncies actuals han aconsellat el canvi d'ubicació de la Sala Polivalent de Castell d'Aro al Palau d'Esports i Congressos per garantir un espai el més ampli possible, un circuit de visita i espais d'entrada i la sortida independents, i també s'aplicaran altres mesures d'higiene habituals (accés amb mascareta, neteja de mans, etc.). Es manté el caràcter solidari de l'esdeveniment gràcies a un preu de venda de 2 euros l'entrada (a partir de 2 anys), i si en la primera edició es van destinar a l'Associació Viu Autisme, enguany seran per a projectes socials, de salut i de benestar per als infants del municipi.

Altres propostes configuren el programa d'activitats nadalenques al municipi: Gran Sorteig de Nadal amb la possibilitat de guanyar -amb la compra mínima de 20 euros en el centenar d'establiments adherits- un Fiat 500 híbrid, una bicicleta elèctrica, un pàdel surf o diversos lots de regals (27 de novembre-3 de gener); la Gimcana familiar de la Xalarina i en Xalarí (27 de novembre-9 de gener); Pista de Gel a la Plaça dels Estanys (3 de desembre-9 de gener), Túnel de llum i so amb espectacle musical al carrer Miramar de Platja d'Aro (fins al 6 de gener); Pessebre Vivent de Castell d'Aro (18, 19, 25 i 26 desembre · 1 i 2 gener); exposició d'obres del 42è Concurs de diorames, pessebres i composicions nadalenques al Castell de Benedormiens a l'Antic Casino (19 de desembre-6 de gener), Parc Infantil El Mar dels Nens al Palau d'Esports i Congressos de Platja d'Aro per a infants de 2 a 12 anys (27-30 de desembre i 2-4 de gener) o la Cavalcada dels Reis de l'Orient a Platja d'Aro i Castell d'Aro (5 de gener), entre d'altres.




Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/161643_platjadaroacullla-egonaediciodelafiradeplaymobil-2.htm