logo
Imprimir
13-12-2021 | 17:13hs
•BAIX EMPORDà

Més de 400 figurants al 62è Pessebre Vivent de Castell d'Aro

Es modifica una mica el recorregut, en què es poden veure 52 escenes en un quilòmetre i mig

El Pessebre Vivent de Castell d'Aro, el degà de la modalitat a Catalunya, arriba aquest any a l'edició número 62. Després de la suspensió de l'edició de l'any passat per la pandèmia, enguany es representa el 18, 19, 25 i 26 de desembre i l'1 i 2 de gener en una única sessió a les set del vespre. Més de 400 figurants participen en els 52 quadres que formen l'escenificació en un recorregut d'un quilòmetre i mig que enguany estrena, en part, un nou itinerari per fer-lo més dinàmic.

La representació s'estén per la Vall de la Coma i pel nucli històric de la vila. Els quadres del pessebre, després d'una representació inicial, comencen amb diverses escenes bíbliques de l'Antic Testament i tot seguit, hi ha un conjunt d'escenes clàssiques i comunes a molts pessebres vivents d'arreu, com l'Anunciació de l'Àngel a Maria, la Visitació a Santa Elisabet, la Casa de Natzaret o el somni de Sant Josep, a més de la cova del Naixement.

Com a tret distintiu, però, a Castell d'Aro també s'hi representen escenes basades en la mostra d'oficis artesanals i escenes referents al camp i a la pagesia, com la masia, el forn de pa, la carbonera, la castanyera, el gran mercat, el treball del vi i de l'oli, el gran molí, pastors, caçadors o la dona que renta.

El Pessebre Vivent és una iniciativa de l'Associació del Pessebre Vivent de Castell d'Aro amb la col·laboració de la regidoria de Cultura de l'Ajuntament de Castell d'Aro, Platja d'Aro i S'Agaró. 

L'àmplia oferta d'activitats nadalenques al municipi també inclou propostes com el Gran Sorteig de Nadal, la pista de gel a la plaça dels Estanys o el túnel de llum i so amb espectacle musical al carrer Miramar de Platja d'Aro.




Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/162162_me-de400figurant-al62epe-ebreviventdeca-telldaro-1.htm