logo
Imprimir
16-12-2021 | 16:41hs
•OLOT 'CIUTAT DELS DETALLS'

La Fundació Impulsa engega la campanya de microdonacions 'ConfioEnElsJoves'

La Fundació Impulsa té el propòsit de becar i acompanyar a joves amb compromís i motivació pels estudis però amb dificultats socials i econòmiques, per a que tinguin l’oportunitat de cursar cicles de Formació Professional (FP)

La Fundació Impulsa és present a les comarques d’Osona, Berguedà, Garrotxa, Moianès, Bages i Baix Empordà i als municipis de Terrassa i Sabadell, on beca joves amb compromís i motivació però amb una situació socioeconòmica vulnerable, per tal que puguin accedir cicles de Formació Professional (FP). Concretament, aquest curs 2021-2022 beca un total de 247 joves que reben un acompanyament integral, potenciant la seva formació i creixement personal, una aposta per la igualtat d’oportunitats i pel teixit empresarial del territori.

El Mètode Impulsa promou una xarxa d’agents del territori entorn els joves que garanteixen un acompanyament econòmic, tecnològic, humà, social i laboral. Des del procés de selecció, fet per l’equip psicopedagògic de la Fundació Impulsa de la mà dels centres educatius i de l’administració pública, fins a l’entrega d’un ordinador portàtil, l’acompanyament d’una persona mentora arrelada al territori, la vinculació amb empreses o la realització d’un voluntari per part dels  joves becats.

Des del 2015, s’han becat més de 360 joves d’Osona, la Garrotxa, el Berguedà, el Moianès, el Bages, el Baix Empordà, Sabadell i Terrassa. Més d’un 90% d’aquests  joves es titulen cada any, molt per sobre del 50% de la mitjana de Catalunya, un indicador d’èxit del Mètode Impulsa.

Aquests resultats i la sostenibilitat econòmica del projecte és possible gràcies a la solidaritat de més de 100 Organitzacions Impulsores, una xarxa d’empreses, fundacions i administracions públiques que aposten per futur professionals dels joves que més ho necessiten,

En aquesta línia, enguany volen fer un pas més, ho explica la seva Directora Executiva, Alejandra Manau: “El projecte de la Fundació Impulsa neix de la iniciativa empresarial i fins el moment el finançament ha provingut d’empreses fonamentalment vinculades als nostres territoris d’actuació, Amb la campanya #ConfioEnElsJoves busquem també promoure que la ciutadania prengui consciència de la realitat social d'aquests joves i també se sumi a fer realitat les beques Impulsa, que tan bon resultat dona als joves Impulsers. Per això, fem una crida al teixit ciutadà a sumar-se en el projecte fent un donatiu a través de l’enllaç que es pot trobar a la nostra web www.fundacioimpulsa.org o clicant directament aquí: Fes un donatiu , detalla. 

Per a més informació sobre la Fundació Impulsa es pot consultar la seva web i la Memòria d’activitat 2020-2021 clicant aquí.




Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/162467_lafundacioimpul-aengegalacampanyademicrodonacion-confioenel-jove--1.htm