logo
Imprimir
14-01-2022 | 20:53hs
•POLíTICA

Lamuà: “La nova reforma laboral redueix la temporalitat, reforça la creació de treball i ofereix seguretat jurídica a empreses”

El diputat gironí, Marc Lamuà, ha destacat que la reforma laboral afectarà positivament als treballadors de comarques gironines per la seva temporalitat

El PSC de comarques gironines ha reivindicat la nova reforma laboral que el govern central ha pactat amb els agents socials. "Volem tornar a dignificar el treball, garantir el creixement econòmic i fomentar la creació de nous llocs de treball, aquests són els objectius de la reforma laboral impulsada pel Govern de Pedro Sánchez", ha explicat el diputat socialista, Marc Lamuà.

Segons el diputat del PSC "el diàleg i la voluntat d'acord i de consens estan en l'ADN del partit socialista, a Catalunya i a Espanya. Aquesta reforma laboral va dirigida a recuperar els drets que els treballadors van perdre amb el PP, reduir la precarietat laboral, sobretot afavorint els contracte indefinits, i reduir l'atur".

Els socialistes han destacat els 6 punts que han guiat la nova reforma laboral; reduir la precarietat i l'atur, potenciar la contractació indefinida enfront de la temporalitat, recuperació de la negociació col·lectiva, ultraactivitat indefinida, formació per treballadors i treballadores i introducció de nous mecanismes de flexibilitat interna que substitueixen l'acomiadament.

En l'àmbit de comarques gironines es van iniciar durant el 2021 15.634 expedients d'ERTE. "El mes de febrer de 2021 hi havia 22.272 gironins que rebien les prestacions per ERTE, el novembre del 2021, última dada de què disposem, els gironins i gironines que ho feien ja només eren 3.966. Cal posar sobre la taula l'esforç econòmic i social del govern de l'Estat per haver mantingut les percepcions i, sobretot, la dignitat de moltes famílies gironines en aquests dos anys molt complicats".




Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/164451_lamualanovareformalaboralredueixlatemporalitatreforcalacreaciodetreballiofereix-eguretatjuridicaaempre-e--1.htm