logo
Imprimir
19-01-2022 | 18:17hs
•CATALUNYA NORD

Puigbert anuncia que deixa la direcció de la Casa de la Generalitat a Perpinyà

“Ha estat un temps de moltes esperances, dificultats i patiment, però ha valgut molt la pena viure'l”, ha valorat

El fins ara director de la Casa de la Generalitat a Perpinyà, Josep Puigbert, ha fet saber avui a través d'un comunicat que a finals d'aquest mes de gener posarà punt final a la seva etapa com a màxim responsable d'aquest equipament del govern a la Catalunya del Nord. “Han estat més de set anys de feina intensa i apassionada que ha tingut molts moments gratificants i estimulants a nivell professional i personal, i que m'ha permès viure i participar en un període excepcional per la història del nostre país”, ha subratllat Puigbert, qui va ser nomenat president l'any 2014, substituint així a Joan Gaubí. Segons ha pogut saber aquest mitjà, la intenció del govern de la Generalitat encapçalat per Pere Aragonès és col·locar en el càrrec a una figura pròxima a ERC, i entre els noms que se sondegen hi ha el de l'exalcalde d'Agullana i antic diputat al Parlament de Catalunya, Alfons Quera, qui també va ser director del Museu Memorial de l'Exili de la Jonquera.

En el seu text de comiat, Puigbert ha destacat alguns dels moments cabdals que ha viscut durant la seva trajectòria al capdavant de la Casa de la Generalitat a Perpinyà, entre els quals els preparatius del referèndum de l'1-O, l'organització de la rebuda al president Puigdemont i als consellers de l'exili a terres nord-catalanes o la compareixença conjunta a la Casa de la Generalitat dels tres presidents de la Generalitat -Artur Mas, Carles Puigdemont i Quim Torra- per denunciar la persecució judicial i la repressió. “Ha estat un temps de moltes esperances, dificultats i patiment, però ha valgut molt la pena viure'l”, ha concretat Puigbert, que també ha projectat paraules d'agraïment per als presidents, consellers i altres càrrecs electes catalans i nord-catalans amb qui ha coincidit durant aquesta etapa, així com per “tota aquella gent que he conegut i que m'han fet feliç en aquests anys”. “El meu sincer agraïment per la complicitat i col·laboració que he trobat per caminar plegats en aquest engrescador projecte de construir una millor cooperació i engrandir les relacions entre la Catalunya del Nord i el Principat. “La Catalunya del Nord i les comarques gironines, amb moltes similituds i també diferències, formen un espai atractiu i amb un gran potencial”.

“Viure Catalunya des del Nord ha estat un privilegi. Espero poder seguir trobant-nos en el camí”, ha conclòs Puigbert, qui ha estat el cinquè màxim responsable de la Casa de la Generalitat a Perpinyà després de Maryse Olivé (2003-2004); Enric Pujol (2004-2005); Jordi Fernández-Cuadrench (2005-2010) i el citat Gaubí (2011-2014).




Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/164826_puigbertanunciaquedeixaladirecciodelaca-adelageneralitataperpinya-1.htm