logo
Imprimir
01-02-2022 | 16:16hs
•ESPORTS

El millor ciclisme femení es tornarà a citar a Sant Cugat del Vallès amb la 3ª edició de la reVolta

La prova femenina de la Volta Ciclista a Catalunya se celebrarà el proper 29 de maig a la ciutat vallesana, que referma d’aquesta manera el seu compromís amb el ciclisme femení

Sant Cugat del Vallès tornarà a ser aquest 2022 la seu de la reVolta, la prova femenina de la Volta Ciclista a Catalunya. Després de l’èxit de la cursa la darrera temporada, la 3ª edició de la reVolta mantindrà el seu emplaçament a la ciutat vallesana, permetent així consolidar el segell propi d’un esdeveniment que vol seguir guanyant lloc en l’elit del ciclisme femení.

La reVolta té confirmada ja la seva disputa el proper diumenge 29 de maig amb Sant Cugat del Vallès com a escenari de la seva sortida i arribada, així com de la presentació d’equips i entrega de premis. La prova ciclista femenina de la Volta Ciclista a Catalunya arribarà d’aquesta manera a la seva 3ª edició, després de les disputades els anys 2018 i 2021.

Francesc Carol, regidor d’Esports Ajuntament de Sant Cugat: "Des de l'Ajuntament estem molt satisfets de poder tornar a portar la reVolta a Sant Cugat. Una aposta per la feminització de l'esport i la visualització de les dones en el ciclisme, un esport que necessita aquesta visualització a nivell d'alta competició".

El president de la Volta Ciclista a Catalunya A.E., Rubèn Peris, assegura que “per a la Volta Ciclista a Catalunya és molt important reforçar aquest compromís amb el ciclisme femení. Un any més, tenim amb Sant Cugat del Vallès un company de viatge ideal per consolidar la identitat pròpia de la reVolta. Treballarem perquè la prova tingui una participació molt destacada i puguem tornar a viure d’un gran dia de ciclisme, repetint l’èxit de l’any passat”.

Per aquesta nova edició de la reVolta, s’espera de nou la presència d’importants equips a nivell nacional i internacional. En el darrer 2021, van ser-hi presents més d’una dotzena d’equips, incloent-hi representació de la primera divisió mundial, l’UCI Women’s World Team, gràcies a la participació del Movistar Team, a qui van acompanyar diversos equips de categoria internacional UCI liderats per l’equip català Massi-Tactic.

Després de l’èxit de la darrera edició, amb gran presència de públic i expectació mediàtica, el municipi vallesà referma el seu compromís amb la reVolta i amb l’esport femení, amb un esdeveniment que el darrer 2021 va fer un pas endavant, permetent gaudir d’un gran espectacle gràcies a un recorregut atractiu de 97 quilòmetres que va recórrer les comarques del Vallès Occidental, el Baix Llobregat, l'Anoia i l'Alt Penedès després de viure la seva sortida i arribada a Sant Cugat.

La vencedora d’aquesta 3ª reVolta prendrà el relleu de la nord-americana Lauren Stephens, que va guanyar la primera edició celebrada l’any 2018 coincidint amb la darrera etapa de la Volta a Catalunya masculina en el circuit de Montjuïc de Barcelona, mentre que en el darrer 2021 la cursa guanyava entitat pròpia amb la seva celebració a Sant Cugat del Vallès el darrer cap de setmana de maig, amb la noruega Katrine Aalerud (Movistar Team) com a vencedora.

D’aquesta manera, la Volta Ciclista a Catalunya Associació Esportiva es consolida entre les grans curses del calendari internacional que també organitzen una prova femenina, com el Tour de França i la Vuelta a Espanya i cada cop més grans organitzadors. Un compromís de l’entitat amb el ciclisme femení  que es reforçarà per segon any consecutiu gràcies al suport de l’Ajuntament de Sant Cugat del Vallès.




Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/165817_elmillorcicli-mefemenie-tornaraacitara-antcugatdelvalle-ambla3aediciodelarevolta-1.htm