logo
Imprimir
08-02-2022 | 20:26hs
•CATALUNYA NORD

Alfons Quera, nou director de la Casa de la Generalitat a Perpinyà

L'exalcalde d'Agullana i exdiputat al Parlament substitueix en el càrrec a Josep Puigbert, qui continuarà treballant a la Catalunya del Nord

La Casa de la Generalitat a Perpinyà ja té nou director. Com ja va avançar Girona Notícies al seu moment, el nom del nou responsable, fet públic avui, és el d'Alfons Quera (Barcelona, 1967), qui va ser alcalde d'Agullana (1999-2015) i diputat al Parlament de Catalunya (2003-2010), que substitueix en el càrrec a Josep Puigbert, qui a partir d'ara treballarà a l'Alt Vallespir, sobretot al costat d'ajuntaments com el de Banys d'Arles, així com al consorci transfronterer El País d'Art i d'Història Transfronterer de les Valls Catalanes del Tec i del Ter. Recentment, Quera també ha estat director del Museu Memorial de l'Exili de la Jonquera (2019-2021), i anteriorment havia desenvolupat tasques com a vicepresident de la Comissió de Treball, Indústria, Comerç i Turisme del Parlament de Catalunya (2006-2010) i ponent dels següents Projectes de llei: Llei de Declaració del Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter (2010); Llei de Garantia i Qualitat del Subministrament Elèctric (2008); Llei de l'Agència Catalana de Turisme (2007) i Llei d'Equipaments Comercials (2005).

"Assumeixo aquesta nova responsabilitat amb moltes ganes de treballar a la Catalunya del Nord les connexions i relacions amb el Principat. Es continuaran promovent i potenciant les activitats de comunicació, d'intercanvi cultural, econòmic i social, així com les activitats de cooperació i de suport per al foment de la llengua i la cultura catalana a la Catalunya del Nord", ha destacat Quera, que també ha remarcat que "es potenciaran i es dinamitzaran les relacions d'intercanvis de projectes de cooperació transfronterera". "Acullo aquesta nova tasca de servei públic amb l'objectiu que els fets i les accions que pugui dur a terme coincideixin amb les meves paraules", ha afegit.

En clau local, el nou director de la Casa de la Generalitat a Perpinyà també va ser regidor al consistori agullanenc i conseller comarcal del Consell Comarcal de l'Alt Empordà (1995-1999), a més de ser president de l'Associació de municipis Salines-Bassegoda (1999-2000) i vocal de la Junta de l'Associació per al Desenvolupament Rural de l'Alt Empordà (1999-2003).

Doctor en Ciències Humanes, del Patrimoni i de la Cultura per la Universitat de Girona, i llicenciat prèviament en Història a la Universitat Autònoma de Barcelona, Quera també ha desenvolupat una destacada trajectòria en l'àmbit acadèmic, on ha intervingut en diferents camps de recerca en la literatura catalana i la història durant el període de la Guerra Civil i de la postguerra. A més, també ha publicat articles en llibres i revistes especialitzades en aquest període de la història recent i ha participat en congressos i cursos d'estiu d'aquest àmbit. Quera completa el seu perfil acadèmic amb un màster en recerca en Humanitats i un postgrau en Direcció Estratègica de Museus i Centres Patrimonials, tots dos cursats a la Universitat de Girona.




Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/166392_alfon-queranoudirectordelaca-adelageneralitataperpinya-2.htm