logo
Imprimir
03-03-2022 | 14:17hs
•CATALUNYA NORD

Gomà disputarà a Puigdemont la presidència del Consell per la República

El nom del president es coneixerà aquest dissabte durant la reunió de l’Assemblea del Consell a Canet de Rosselló

Aquest pròxim dissabte, 5 de març, el Consell per la República investirà el seu primer president en un ple de l’Assemblea de Representants a Canet de Rosselló. El nom sortirà entre el principal candidat, l’expresident de Catalunya i actual eurodiputat Carles Puigdemont, i Joan Ramon Gomà, professor de l’Escola d’Enginyeria Industrial de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC). Tots dos han hagut de presentar l’aval d’un 20% dels 121 representants de l’Assemblea per poder optar a la votació d’aquest cap de setmana: així, Puigdemont ha rebut el suport de 62 persones, mentre que Gomà va obtenir 25 avals. Qui es queda fora de la lluita presidencial és Sebastià Sardiné, exconseller nacional d’Esquerra Republicana de Catalunya, que es va quedar en 9 avals. 

Gomà, nascut a Santa Coloma de Gramenet l’any 1960, va ser president d’Amical Wikimedia des de la seva fundació, el 2008, fins a mitjans del 2013. En aquest sentit, al protagonista se li atribueix una gran part de l’èxit del reconeixement internacional d’aquesta organització independent i sense ànim de lucre: cal recordar que, després de cinc anys de marcades reivindicacions i negociacions, Amical Wikimedia va ser la primera organització viquipedista que no corresponia als límits d’un estat. Un any després del seu reconeixement, l’entitat va ser guardonada amb el Premi Nacional de Cultura (2014). 

Doctor en Enginyeria Industrial i professor associat del Departament d’Enginyeria Mecànica de la UPC, és autor de més de 400 articles a la Viquipèdia, la majoria dels quals sobre temes de matemàtiques. Paral·lelament, Gomà també ha exercit d’activista i va ser membre de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) a la territorial del barri de Sants, a Barcelona, fins al 2020. En la seva declaració com a candidat a la presidència del Consell, assenyala que el seu objectiu “és fer efectiva la república catalana votada l’1-O”. 

L’acte de dissabte

El ple de l’Assemblea es reunirà dissabte a Mas del Comte, el mateix emplaçament on aquest òrgan, que actua com a Parlament del Consell, es va constituir al passat novembre. En aquest cas, hi haurà un únic punt a l’ordre del dia: el debat i la posterior votació d’investidura del president. Un cop elegit, el president haurà de designar els membres del seu govern.
Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/168356_gomadi-putaraapuigdemontlapre-idenciadelcon-ellperlarepublica-1.htm