logo
Imprimir
04-03-2022 | 20:48hs
•CATALUNYA NORD

Puigdemont obre la Setmana de la Catalanitat del Soler amb una defensa de la llengua

L'europarlamentari ha fet una crida perquè el català esdevingui oficial a Europa

El municipi nord-català del Soler ha rebut avui el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, per donar el tret de sortida a la Setmana de la Catalanitat, que s'allargarà fins al 12. La defensa del català ha centrat l'acte a l'Espai Cultural François Calvet que, a més de Puigdemont, ha comptat amb Victòria Alsina, consellera d'Exteriors de la Generalitat; Agnès Lladó, alcaldessa de Figueres; Marta Madrenas, alcaldessa de Girona; Sònia Martínez, alcaldessa de la Jonquera i presidenta del Consell Comarcal de l'Alt Empordà, i Miquel Noguer, president de la Diputació de Girona.

"Estem tossudament alçats", ha reblat Puigdemont, ara europarlamentari, fent una crida perquè la llengua catalana esdevingui oficial a Europa.

"La cultura i la llengua catalanes són memòria col·lectiva. Preservar-les ens indica el vigor de la nostra societat i la determinació amb què encarem el futur", ha assenyalat també la consellera Victòria Alsina en la seva intervenció.

Aquest divendres també ha tingut lloc la conferència "L'eix Perpinyà-Figueres-Girona, punt de connexió europeu", a càrrec de Pau Caparrós, especialista de les relacions transfronterers i professor de la Universitat de Castelló.

I és que el programa de la Setmana de la Catalanitat inclou sardanes, cinema, conferències i demostracions gastronòmiques, per exemple. En tots els casos, però, les propostes estan vinculades a la catalanitat i es dirigeixen a tots els públics de manera totalment gratuïta.




Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/168484_puigdemontobrela-etmanadelacatalanitatdel-olerambunadefen-adelallengua-1.htm