logo
Imprimir
05-03-2022 | 15:54hs
•CATALUNYA NORD

El Consell per la República escull Puigdemont com a president

L’expresident de la Generalitat s’ha imposat a la votació d’avui a Canet de Rosselló a l’altre candidat, Joan Ramon Gomà, amb un suport del 86%

L’expresident de la Generalitat de Catalunya i actual eurodiputat, Carles Puigdemont, ha estat escollit avui president del Consell per la República, després d’obtenir 102 vots -el 86% dels suports- durant el ple que s’ha celebrat a Canet de Rosselló, a la Catalunya del Nord, el mateix emplaçament on fa uns mesos es va constituir l’Assemblea de Representants. D’aquesta manera, Puigdemont, que ha superat a la votació a l’altre candidat, l’enginyer Joan Ramon Gomà -que ha aconseguit 7 suports-, s’ha convertit en el primer president escollit pel Consell per la República. “Em sento molt honorat i amb la mateixa emoció que vaig sentir quan em van investir president de la Generalitat”, ha dit. 

Durant el debat de representants, previ a la votació, Puigdemont ha ressaltat, en primer lloc, la tasca del Consell: “El que ha fet -el Consell- és un miracle, no us podeu imaginar tot el que hem fet, encara que sembli poc”. Durant el seu discurs, el ratificat com a president ha apuntat que el Consell “ha de poder liderar la conversa de què representa l’1-O”, tot i que ha reconegut que “l’independentisme està dividit i això ha comportat una desmobilització de la ciutadania”. Sobre el pla de govern, Puigdemont ha ressaltat que “hi ha molt talent, falta trobar la forma de mobilitzar-lo”, i ha apuntat que “ha de ser un reflex de la pluralitat del moviment independentista”. “Proposo un equip de govern amb unes carteres concretes, on hi hagi responsables amb les habilitats necessàries per a cada feina”, ha agregat l’expresident, abans d’apuntar que el Consell també ha de “reforçar la seva presència pública i augmentar la relació amb els partits”. “Comptem amb els partits i hem de ser exigents amb ells; hem de prendre la iniciativa si els partits no ho fan”, ha dit. “Hem de ser capaços d’explicar que proposem una República catalana per a tots els catalans, sense distinció”, ha explicat Puigdemont, just abans de referir-se a la importància del Consell i el seu funcionament: “Els països que van pitjor del món són els que no tenen llibertats; els debats del Consell sempre estan oberts, perquè l’assemblea és sobirana”. 

Per la seva banda, Gomà ha subratllat que la d’avui “és una acció col·laborativa”. “El càrrec on ens presentem és el pitjor càrrec de tot el país: el més perillós, el més mal pagat. Si el govern em demana per formar-ne part, jo estic a la seva disposició, allà on calgui”, ha subratllat Gomà, que també ha recordat que el Consell ha de “prendre decisions i donar ordres”: “Al darrere hi ha d’haver algú que ho faci, tot això. Per dur a la pràctica el que es decideixi necessitem una musculatura, una estructura executiva, de fer la feina”. Sobre la unitat estratègica, Gomà ha apuntat que l’única solució és la “democràcia, qui ha de manar és el poble”, i amb referència a la seva implicació en el projecte, s’ha mostrat contundent: “Estic disposat a trencar les lleis, no per aguantar les conseqüències, sinó havent-me preparat abans perquè les conseqüències per a mi i pels catalans siguin mínimes. 




Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/168586_elcon-ellperlarepublicae-cullpuigdemontcomapre-ident-1.htm