logo
Imprimir
24-03-2022 | 20:29hs
•ESPORTS

Joao Almeida alça els braços a Boí Taüll i Quintana pren el liderat

Joao Almeida (UAE Team Emirates) ha estat el guanyador de la quarta etapa de la Volta Ciclista a Catalunya 2022, amb final a Boí Taüll. En la segona jornada consecutiva d’alta muntanya, el portuguès s’ha imposat a l’arribada a Nairo Quintana, que és el nou líder de la classificació general

La Volta a Catalunya vivia aquest dijous la segona etapa consecutiva d’alta muntanya amb una nova arribada en alt. La Seu d’Urgell ha donat el tret de sortida a una quarta etapa que ha portat els corredors fins a Boí Taüll, a més de 2.000 metres d’altura, després de passar pels ports de Boixols i de la Creu de Perves, tots dos de primera categoria. Era la primera arribada a l’estació d’esquí des que Aitor Garmendia hi va guanyar l’any 2002.

La jornada ha començat amb una lluita per agafar l’escapada que ha estat molt intensa i que s’ha allargat fins al quilòmetre 50. Després de molts atacs en el gran grup, Marc Soler (UAE Team Emirates), Bruno Almirail (Groupama-FDJ), Juan Pedro López (Trek-Segafredo), Jesús Herrada (Cofidis), Hugh Carthy (EF Education Easypost), Mark Donovan (Team DSM) i Mikel Bizkarra (Euskaltel-Euskadi) han estat els set corredors que han agafat marge al capdavant de la carrera.

El gran grup, comandat durant gran part de l’etapa per AG2R Citroën Team, ha mantingut un ritme alt de persecució i no ha deixat que la distància superés en cap moment els tres minuts. Els escapats han passat al capdavant els dos primers ports de muntanya i Mikel Bizkarra ha sumat cinc punts que li han servit per situar-se com a líder de la classificació de la muntanya. En el tram final d’etapa i ja amb el grup a menys d’un minut, Bruno Almirail i Mark Donovan han accelerat el ritme i han agafat marge respecte els seus companys d’escapada. Al peu de Boí Taüll, ha estat el francès qui ha marxat en solitari fins que s’ha unit amb George Bennet, que l’ha caçat després de saltar del grup de favorits.

Jonathan Castroviejo (INEOS Grenadiers) ha endurit la pujada en benefici del seu company Richard Carapaz i el ritme que han posat el basc i posteriorment Carlos Rodríguez ha servit per caçar els dos capdavanters i deixar el grup de favorits en una desena de corredors. Ha estat llavors quan han arribat els atacs dels grans favorits: Joao Almeida (UAE Team Emirates) ho ha provat a poc més de tres quilòmetres de l’arribada i després ha estat Richard Carapaz qui ha agafat uns metres d’avantatges. Tots dos, juntament amb Sergio Higuita (BORA-Hansgrohe) i Nairo Quintana (Team Arkéa Samsic), han format un grup de quatre on hi ha hagut diversos atacs dins dels últims quilòmetres.

Richard Carapaz ha cedit a pocs metres de l’arribada i el portuguès Joao Almeida ha aconseguit la victòria d’etapa en un ajustat esprint per davant dels colombians Nairo Quintana i Sergio Higuita. El corredor d’Arkéa Samsic s’ha situat com a líder de la classificació general empatat a temps amb el portuguès i sis segons per davant d’Higuita. Ben O’Connor (AG2R Citroën Team), que lluïa el mallot de líder, ha perdut temps a meta i s’ha quedat a 17 segons de Nairo Quintana a la classificació general, el mateix temps que el jove Juan Ayuso (UAE Team Emirates).

El més perjudicat en la pujada a Boí Taüll ha estat l’excampió del món Alejandro Valverde (Movistar Team), que ha cedit al principi del port i ha acabat perdent més de cinc minuts. Abans de començar l’etapa havia abandonat Simon Yates (Team BikeExchange-Jayco), que ahir va perdre més de deu minuts.

Aquest divendres, la Volta a Catalunya viurà la cinquena etapa, la més llarga d’aquesta edició. La Pobla de Segur acollirà una sortida de la Volta per segon any consecutiu i, després de 206 quilòmetres, els corredors arribaran a Vilanova i la Geltrú. La capital del Garraf serà punt d’arribada de la Volta per divuitena vegada i ha vist guanyadors icònics com Mario Cipollini (1999) o Erik Zabel (2000).




Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/170257_joaoalmeidaalcael-braco-aboitaulliquintanaprenelliderat-1.htm