logo
Imprimir
20-04-2022 | 14:01hs
•+ NOTíCIES

Campllong torna a celebrar la Fira Comarcal de Primavera

L’esdeveniment multisectorial, que aspira a superar els 30.000 visitants, celebrarà la 38a edició els dies 23 i 24 d’abril

El municipi de Campllong celebrarà aquest cap de setmana la 38a Fira Comarcal de Primavera, un esdeveniment que torna a escena després de dos anys d’aturada a causa de la pandèmia de la Covid-19. Des del seu origen, l’any 1982, la fira ha anat augmentant i diversificant l’oferta de propostes i activitats fins a convertir-se en una activitat referencial dins el món rural i comercial, així com un destacat reclam per al visitant, tenint en compte que en les darreres edicions ha arribat a albergar fins a 30.000 persones. 

En l’edició d’aquest 23 i 24 d’abril, la fira comptarà amb un centenar d’expositors, una trentena d’activitats i una vintena de mostres i exposicions. El resultat de tot plegat és una fira multisectorial, l’autèntic motor econòmic del certamen, que any rere any ofereix als visitants les principals novetats dels sectors de l’agricultura, la ramaderia, els serveis, l’alimentació, la indústria, la tecnologia, la jardineria, la construcció, els mobles i la decoració o el motor, entre d’altres, que comparteixen protagonisme amb altres activitats, concursos o exhibicions vinculades amb l’agricultura i la ramaderia tradicional. 

L’alcalde de Campllong, Lluís Freixas, agraeix “la implicació i la il·lusió de tots els que fan possible la celebració de la fira”, i s’ha mostrat confiat a repetir l’èxit de les edicions passades. La Fira Comarcal de Primavera està organitzada per l’Ajuntament de Campllong i l’Associació de Fires i Festes del municipi, amb la col·laboració d’empreses, entitats i voluntaris. 

Ampli ventall d’activitats

En aquesta edició, una de les activitats més destacades serà el Concurs Morfològic de vaques de raça Frisona, que tindrà lloc diumenge. Es tracta d’una iniciativa en la qual hi participaran una cinquantena de caps de bestiar de 10 explotacions lleteres de les comarques gironines i d’arreu de Catalunya. El mateix dia 24 d’abril els visitants també tindran la possibilitat de gaudir del 38è concurs de ramat i gos d’atura català i la tradicional exhibició de batre, amb maquinària antiga i tractors Lanz. Altres activitats destacades seran el 23è concurs de paletes, el 17è concurs de pintura ràpida, el 15è concurs de ratafia, el 15è concurs de maquinistes o la tractorada de tractors antics anteriors al 1965, entre altres iniciatives. 

A banda de tot això, entre els més de 40.000 metres quadrats del recinte firal també es faran altres activitats paral·leles, com ara l’Encargola’t, unes jornades gastronòmiques del cargol, o propostes innovadores d’enguany com una exhibició de pilots professionals o la instal·lació d’un circuit de BikeTrial a càrrec de Peu a Baix on els assistents podran superar obstacles dissenyats per a tots els nivells i tipus de públics.




Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/172367_campllongtornaacelebrarlafiracomarcaldeprimavera-2.htm