logo
Imprimir
24-04-2022 | 19:09hs
•+ NOTíCIES

La Fira de Primavera de Campllong retorna amb força

La 38a edició de l’esdeveniment, que tornava a escena després de dos anys d’aturada a causa de la Covid, ha comptat amb un centenar d’expositors

La Fira Comarcal de Primavera de Campllong ha tancat avui les portes després d’haver-se convertit, novament i després de dos anys d’aturada a causa de la Covid-19, en l’esdeveniment de referència del món rural i comercial de les comarques gironines. L’esdeveniment, que enguany celebrava la seva 38a edició, ha comptat amb un centenar d'expositors i una trentena d'activitats per a tota a la família durant tot el cap de setmana, així com amb els concursos habituals. En aquest cas, precisament, la vaca Pou Cristina Solomon ET, de Can Pou de Parlavà, ha guanyat el Concurs morfològic de vaques de raça frisona. Can Pou també s’ha emportat el premi al millor criador, mentre que Can Pol de Vilarnadal ha estat segon.

Tot i el mal temps d’ahir dissabte, una jornada marcada pel vent i la pluja, la bonança meteorològica d’aquest diumenge ha animat els visitants a omplir el recinte firal apropant-se als 30.000 visitants de les edicions prepandèmia. “L’ambient que hem viscut durant el diumenge ens ha recordat els millors moments de les edicions passades”, ha subratllat l’alcalde de Campllong, Lluís Freixas, que ha agraït també la col·laboració del voluntariat que fa possible la fira i la confiança del centenar d’expositors i paradistes que han participat en aquesta nova edició.

Així, durant tot el cap de setmana s’han pogut veure exposicions, exhibicions, concursos, mostres, demostracions i un ampli ventall d’activitats comercials, amb un centenar d’expositors que han mostrat els seus productes i serveis. Com ja és habitual, les activitats que han despertat més expectació han estat els concursos, entre els quals el Concurs Morfològic de vaques de raça frisona, que ha comptat amb la participació d'una cinquantena de caps de bestiar d’onze explotacions lleteres d'arreu de Catalunya, o el Concurs de treball monogràfic de ramat i gos d'atura català.

El guardó al millor Manejador Jove ha estat per Damià Duran del Mas Gelats Vell de Riudarenes. Durant el transcurs del concurs s’ha dut a terme un emotiu homenatge a Joan Lleal, el jove ramader de Vilobí d’Onyar mort recentment mentre treballava en una granja de Campllong, molt conegut dins del sector ramader gironí, que ha rebut el premi a millor Manejador Adult a títol pòstum.  

La Fira ha finalitzat amb l’actuació de la Colla gegantera i grallers i timbalers de Campllong i la tradicional i divertida cursa de mules, que aixecat molta expectació.  Com a novetat la fira d’aquest 2022 ha acollit un curs d'autocontrol i socialització de gossos a càrrec de Rockendall – Residència Canina, una exhibició de carrusel amb cavalls a càrrec de La Crinera,  un Volteig de competició amb el Club Volteig Girona i diverses exhibicions de trial a càrrec de l’escudaria Peu a Baix. Paral·lelament, també s’ha dut a terme un tast a cegues de productes de Girona Excel·lent, el segell de qualitat agroalimentària de la Diputació de Girona.




Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/172748_lafiradeprimaveradecampllongretornaambforca-1.htm