logo
Imprimir
02-05-2022 | 14:11hs
•ANDORRA

Cultura acaba les obres al martinet i ja torna a repicar a la Farga Rossell

El Centre d’Interpretació mostra tots els entrellats d’una activitat econòmica que va ser cabdal per a l’economia del país entre els segles XVII i XIX

El Ministeri de Cultura i Esports informa que la Farga Rossell, Centre d’Interpretació del Ferro, torna a obrir les seves portes el proper 3 de maig, després de les obres d’intervenció que s’han fet al martinet per reparar part del maquinari històric.

La reparació duta a terme, d’una gran dificultat tècnica per la raresa dels treballs efectuats, ha permès substituir el soc masser, l’estructura de fusta sobre la qual recolza el martinet i que s’havia anat malmetent i aixafant amb el pas del temps i les condicions extremes, de vibracions, humitats i pressions que ha hagut de suportar durant els 19 anys en què ha estat en servei des de la inauguració, l’any 2003.

Un cop acabades les obres, el martinet, un martell de grans dimensions amb una cabota d’un pes superior a 300 kg, torna a picar com el primer dia, colpejant el ferro roent i mostrant als visitants com era la darrera part del procés d’elaboració de barres de ferro que tenia lloc en aquesta instal·lació durant el segle XIX.

El Centre d’Interpretació mostra tots els entrellats d’una activitat econòmica que va ser cabdal per a l’economia del país entre els segles XVII i XIX. S’espera ocupació del museu durant les primeres setmanes de reobertura, de manera que, en cas d’estar-hi interessats, és recomanable reservar cita prèvia (tel.: (+376) 835 852). Podeu reservar visites guiades i/o visites amb demostració al tel.: 839 760 o a [email protected].
Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/173367_culturaacabale-obre-almartinetijatornaarepicaralafargaro-ell-1.htm