logo
Imprimir
12-05-2022 | 16:15hs
•LLEIDA

Arrenca la tercera campanya 'Cap llar sense aliments'

La inflació i el conflicte a Ucraïna cronifiquen l'emergència social: els Bancs d'Aliments preveuen un repunt del 20% en la demanda d'ajuda el 2022

 A causa de la inflació i del conflicte bèl·lic a Ucraïna, els Bancs d'Aliments es preparen per a un augment del nombre de sol·licitants d'ajuda els mesos vinents. Segons les estimacions, el repunt podria ser del 20% al llarg del 2022.

Els Bancs d'Aliments alerten que som davant d'un nou escenari d'emergència social: l'escalada de preus s'ha encavalcat amb la pandèmia i està cronificant la situació de pobresa alimentària que ja patien moltes persones. A Catalunya hi continua havent més de 236.500 persones que recorren als Bancs d'Aliments, segons dades del primer trimestre del 2022; mentre que a Espanya la xifra actual es manté a prop dels 1,5 milions de persones que es van registrar el 2021.

A més, la nova crisi no sols afecta milers de ciutadans en situació de vulnerabilitat, sinó també els mateixos Bancs d'Aliments i les entitats socials encarregades de repartir menjar als barris. Per culpa de la pujada de preus, cada vegada reben menys donatius i excedents per abastir els seus magatzems de provisions i han hagut de reduir més d'un 10% la quantitat d'aliments que distribueixen.  




Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/174240_arrencalaterceracampanyacapllar-en-ealiment--1.htm