logo
Imprimir
18-05-2022 | 07:54hs
•OLOT 'CIUTAT DELS DETALLS'

Inauguració del bike park d'Olot

La inauguració tindrà lloc aquest dissabte, 21 de maig a les 5 de la tarda, amb la presència d'alguns dels millors pilots d'elit, entre ells l'olotí Martí Vayreda, que n'ha estat l'impulsor

Aquest dissabte, 21 de maig, es portarà a terme l'acte d'inauguració del primer bike park de trial d'Olot. L'acte, obert a tothom, comptarà amb la presència d'alguns dels millors pilots d'elit com Vera Baron, campiona del món i número 1 del rànquing internacional elit, Borja Conejos, campió del món elit 20'' i número 2 del rànquing internacional elit, Alejandro Montalvo, subcampió del món elit 20'' i número 1 del rànquing internacional, Sergi Llongueras, campió del món elit 2019, Eloi Palau, tercer del campionat del món elit 20'', Toni Guillén, subcampió del món júnior i Martí Vayreda, tercer de la copa del món elit 26" i impulsor d'aquest nou espai que ara es posa en marxa.

L'acte d'inauguració es portarà a terme aquest dissabte a les 17 h. Amb 500 m2, el nou equipament està situat a tocar de l'Estadi d'Atletisme – Parc Atlètic dels Tossols, al costat del carril bici i és pioner per diversos elements com els materials emprats així com que és públic, gratuït i obert a tota la ciutadania.

A diferència de la resta d'espais per bicitrial i bicicleta de muntanya on s'utilitzen elements artificials com pneumàtics, bobines de fusta, contenidors d'obra i peces de formigó; el bike park d'Olot s'ha construït tenint en compte el seu entorn natural i respectant al màxim el terreny, en una iniciativa conjunta amb l'esportista olotí Martí Vayreda.

Per això, no s'han afegit terres ni s'han remogut els marges així com tampoc s'han senyalitzat ni s'han pintat elements. Tots els materials emprats són sostenibles i ecològics i només s'han fet servir pals de telèfon recuperats, travesseres ecològiques i pedres volcàniques que ja es trobaven a la zona.

L'espai, que ja està obert des del passat Dia Mundial de l'Activitat Física (6 d'abril), vol ser una nova instal·lació esportiva que permeti potenciar la pràctica d'aquest esport a tots els nivells; tant inicial com mitjà o professional.

Fins ara, diversos pilots com Charlie Rolls – professional anglès campió del món júnior - ja hi han pogut fer els primers salts i proves i, en ser un espai pioner, diferent de la resta de bike parks existents, l'espai ha generat una gran expectació amb pilots professionals internacionals, francesos, suïssos i austríacs que s'hi han interessat per entrenar.




Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/174790_inauguraciodelbikeparkdolot-1.htm