logo
Imprimir
25-05-2022 | 09:43hs
•LA SELVA

El Consell Comarcal de la Selva organitza una xerrada dels cossos d'emergència a organitzadors d'activitats de lleure

La sessió es farà aquest dimecres, 25 de maig, a les 19 h, a la sala de Plens del Consell Comarcal de la Selva

El Consell Comarcal de la Selva ha organitzat una reunió informativa amb els cossos d'emergència per entitats, empreses i ajuntaments que organitzen activitats de lleure amb menors d'edat per aquest dimecres, 25 de maig. La sessió, que es farà a les set de la tarda a la sala de Plens del Consell Comarcal de la Selva, comptarà amb la participació de membres dels cossos de Mossos d'Esquadra, Agents Rurals, Bombers i també de la Direcció General de Joventut. Per part de l'ens selvatà hi assistirà el president del Consell Comarcal de la Selva, Salvador Balliu; el conseller de Joventut, Joan Antoni Hervias; i el coordinador de Joventut, Xavi Amat.

Molts infants i joves esperen amb moltes ganes l'arribada de l'estiu per a poder participar de la gran diversitat d'activitats de lleure que s'ofereixen arreu de la comarca. Entre elles hi destaquen els casals d'estiu, els casals esportius, els camps de treball i les colònies, entre altres. L'estiu de l'any 2021 van participar 595.809 infants i joves a les activitats de lleure a tot Catalunya (Idescat) i 15.826 a la Selva (font pròpia DG Joventut).

A diferència dels dos últims estius, aquest any es podran tornar a gaudir de totes les activitats de lleure, educatives i esportives, amb total normalitat.

Però cal tenir present que tot i no haver-hi protocols sanitaris en relació amb la COVID-19, totes les activitats de lleure en les quals participen menors d'edat continuen estant regulades pel Decret de lleure 267/2016, de 5 de juliol.

Per això, i amb l'objectiu d'informar i assessorar sobre el compliment de la normativa en matèria d'activitats d'educació en el lleure en les quals participen menors de 18 anys, el Consell Comarcal de la Selva ha convocat una reunió informativa amb els diferents cossos d'emergència.

La convocatòria va adreçada a entitats, empreses o ajuntaments que organitzen activitats d'educació en el lleure i també activitats que tenen un component esportiu important, però que a l'hora, tenen elements substancials que les fan equiparables a les activitats de lleure.

Els membres dels cossos de Mossos d'Esquadra, Agents Rurals, Bombers, i també de la Direcció General de Joventut exposaran diversos consells i casos d'exemple per tal d'informar i conscienciar als responsables de les activitats d'estiu.




Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/175413_elcon-ellcomarcaldela-elvaorganitzaunaxerradadel-co-o-demergenciaaorganitzador-dactivitat-delleure-1.htm