logo
Imprimir
30-05-2022 | 17:51hs
•BESALú, VILA COMTAL

Les herbes aromàtiques, protagonistes a Besalú

La vila comtal acollirà una nova edició de la fira Herbesalú el pròxim 25 de juny

La vila comtal de Besalú acollirà el pròxim dissabte 25 de juny una nova edició de la fira Herbesalú, que arribarà amb diverses propostes durant tot el dia. L’esdeveniment està organitzat per l’Ajuntament de Besalú i compta amb la col·laboració de la Diputació de Girona.  En concret, el tret de sortida tindrà lloc al matí, a dos quarts de vuit, quan s’iniciarà una sortida per anar a buscar herbes aromàtiques des de la placeta de Can Camps. 

No obstant això, el gruix de les propostes arribarà a la tarda. Concretament a les sis, quan a sota de les voltes de la Plaça de la Llibertat es procedirà a la tria d’herbes i maceració de la ratafia, a càrrec de Xavier Codina (Ratafia Russet), el periodista Salvador Garcia-Arbós i Manel Ramon, guanyador de l’edició de 2021. Seguidament, es procedirà a la realització de la ratafia de l’any 2022 a través de la recepta del mateix Manel Ramon, i a continuació hi haurà una degustació de te amb menta amb la Khadija. 

A dos quarts de set, i també sota les voltes de la Plaça de la Llibertat, se celebrarà el sisè Concurs de rams silvestres de Besalú: per a participar-hi, caldrà portar un ram de dos quarts de sis a les sis al mateix emplaçament. Aquesta activitat està oberta als besaluencs i besaluenques, i compta amb un premi de 50 euros a gastar a la floristeria de Besalú, a part d’un obsequi per a tots els participants. Finalment, a les set es farà una actuació d’havaneres a càrrec del grup ‘Retorn’, també a la Plaça de la Llibertat, i a la mitja part hi haurà rom cremat per a tothom, a més del sorteig de ‘33 Experiències’ de la Campanya de Comerç ‘Compra i Descobreix Catalunya de la Xarxa Barris, amb la col·laboració dels comerciants locals.
Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/175824_le-herbe-aromatique-protagoni-te-abe-alu-1.htm