logo
Imprimir
01-06-2022 | 16:58hs
•ALT EMPORDà

5 de juny, 40a Trobada Nacional de Trabucaires a La Jonquera

Coincideix amb el 30è aniversari dels Trabucaires de l'Albera

2022 és l’any del retorn a la normalitat per la cultura popular. Els trabucaires són un dels col·lectius que han sofert més la duresa d’unes restriccions que, en prohibir la itinerància pels carrers, van desvirtuar l’essència de les galejades. Per això la Trobada Nacional de Trabucaires de Catalunya, diumenge 5 de juny a la Jonquera, tindrà un significat especial. Per ser la 40a edició de la cita més important de la Coordinadora de Trabucaires de Catalunya, i perquè suposarà el retrobament als carrers de gairebé 200 trabucaires. Amb la celebració de la Trobada, el municipi empordanès també celebrarà el trentè aniversari dels Trabucaires de l'Albera

La jornada començarà a l’Ajuntament de la Jonquera amb la recepció de les colles per part de l’alcaldessa Sònia Martínez (11.00 h). Tot seguit, tindrà lloc una cercavila pels carrers del nucli antic, amb la participació dels tambors i grallers del Grup d’Animació de Festes i Correfocs de la Jonquera i les 32 colles de trabucaires reunides a La Jonquera (11.30 h). El recorregut començarà a la plaça de l’Ajuntament i enfilarà pels carrers Majors, Alzines, Rocabertí, Vidre, Cantallops, Migdia i Vell, fins a arribar al passeig del Riu, on tindrà lloc una galejada.

També en el marc de la Trobada Nacional, al migdia se celebrarà un dinar de germanor amb lliurament de record als participants (14.30 h). Ja en horari de tarda, el programa preveu una audició de sardanes, amenitzada per la Cobla Vila de la Jonquera (17.00 h), una xocolatada gentilesa de la Societat La Unió Jonquerenca (18.00 h) i un concert d’havaneres a càrrec d’Els Pescadors de l’Escala (21 30 h) .




Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/175960_5dejuny40atrobadanacionaldetrabucaire-alajonquera-1.htm