logo
Imprimir
03-06-2022 | 09:38hs
•LA SELVA

Breda i Riudellots implanten la taxa justa de residus aquest 2022

L’any 2022 l’aplicarà el municipi de Vilobí d’Onyar, reforçant així la voluntat del Consell Comarcal de la Selva per a una gestió integral dels residus

L’any passat el Consell Comarcal de la Selva va treballar en l’establiment d’una Ordenança fiscal comarcal de referència de la Taxa Justa de residus, un mecanisme que posa a disposició de tots els municipis de l’àmbit de delegació de l’ens. Després de la sessió plenària celebrada aquest dijous, els municipis de Breda i Riudellots de la Selva implantaran la mesura, mentre que Vilobí d’Onyar l’aplicarà durant l’exercici anterior. 

En concret, la Taxa Justa de residus és la taxa de gestió de residus municipals que grava o bonifica els productors de residus en funció del seu comportament ambiental, incentivant d’aquesta manera la recollida selectiva i promovent la reducció de la generació de residus. Al territori selvatà, aquesta taxa compta amb una quota fixa que representa la cobertura del servei prestat i, d’altra banda, amb una quota variable en la qual s’apliquen les fraccions comptabilitzades segons el comportament ambiental de cada usuari. 

A la Selva, les fraccions que es comptabilitzen mitjançant cubells xipats són la fracció orgànica (cubell marró) que bonifica, i la Fracció Resta (cubell gris), que grava. No obstant això, els bons usuaris de la deixalleria i els que realitzen autocompostatge mantindran un descompte de la taxa com a bones pràctiques dels residus. Amb relació a les activitats comercials, aquestes es classifiquen en diferents categories en funció de la tipologia de residus que generen. Ara bé, en funció de la quantitat de residus que generin de Fracció Resta, Orgànica i Envasos veuran incrementada més o menys la part fixa. 

Aposta ferma

El Consell selvatà aposta fermament i des de fa temps per a una gestió integral dels residus municipals. En aquest sentit, l’ens compta amb la delegació de competències de 16 municipis de la comarca, i presta el servei amb l’empresa de recollida comarcal Serveis Mediambientals de la Selva NORA SA. 

L’aposta del Consell en aquesta línia continuarà a l’alça durant aquest 2022. Així, una de les novetats serà la incorporació de quatre municipis -Amer, Riudarenes, Sant Julià de Llor i Bonmatí i Santa Coloma de Farners- en la recollida Porta a Porta (PaP), mesura que ja compta amb vuit pobles adherits -Breda, Riudellots de la Selva, Vilobí d’Onyar, Osor, Sils, Hostalric, Caldes de Malavella i Blanes-.




Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/176096_bredairiudellot-implantenlataxaju-tadere-idu-aque-t2022-2.htm