logo
Imprimir
04-06-2022 | 17:19hs
•BAIX EMPORDà

El professor Joan Tugores centra una trobada del club Liber Cogiatio

Aquest espai per a la reflexió convida l'exrector de la Universitat de Barcelona

El Club d'Opinió Liber Cogitatio va celebrar divendres un altre dels seus sopars per a la reflexió i l'anàlisi. El prestigiós economista Joan Tugores, exrector de la Universitat de Barcelona i un dels majors experts en economia internacional, va ser el convidat del grup nascut a Platja d'Aro de la mà per obrir un espai d'enriquiment cultural emmarcat en el lliurepensament.

Tugores va posar de manifest que quan semblava que se superava el xoc històric de la pandèmia, la invasió d'Ucraïna ha generat noves tensions en els escenaris geopolítics europeus que està tenint una repercussió en l'àmbit mundial.

La guerra d'Ucraïna està organitzant noves friccions, com la revisió de la baixa del creixement i l'alça de la inflació, que accentua noves pulsions "desglobalitzadores", de la slowbalization a riscos de fragmentacions.

A això s'hi ha d'afegir l'estratègia de la Xina, que pretén elevar-se per la via del comerç, com a primera potència exportadora, també de les finances, així com la pretensió de reforçar el seu paper com a potència tecnològica, pla observable en el Pla Xina 2025, líder en els sectors claus en el control de matèries primeres.

Tugores, citant a Jean Monnet, va reflexionar respecte a la integració europea assegurant que Europa serà el resultat de les respostes a unes successives crisis i que això es pot extrapolar a diverses escales.

Va finalitzar l'acte el president del Club, el professor Andrés Cascio, manifestant la voluntat de continuar treballant en aquest espai d'enriquiment cultural a l'Empordà.




Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/176327_elprofe-orjoantugore-centraunatrobadadelclublibercogiatio-1.htm