logo
Imprimir
10-06-2022 | 14:25hs
•PLA DE L'ESTANY

220 triatletes competeixen aquest diumenge al Banyoles Half Triathlon

La prova se celebrarà durant tot el matí a l’entorn del Parc de la Draga

Un total de 220 triatletes participaran aquest diumenge a una nova edició del Triatló B de Banyoles, el Banyoles Half Triathlon. La competició, organitzada per l’Ajuntament amb la col·laboració de la Federació Catalana de Triatló, portarà a Banyoles els millors triatletes catalans i estrenarà nou recorregut en la prova de ciclisme. 

La competició comprèn 1.900 metres de natació, 80 quilòmetres de ciclisme amb un nou circuit i 20 quilòmetres de cursa a peu. 

El Triatló B s’iniciarà a 2/4 de 8 del matí al Club Natació Banyoles amb un circuit rectangular a l’Estany de Banyoles, senyalitzat amb boies. A continuació, els participants hauran de completar tres voltes a un circuit de 27 quilòmetres que des de Banyoles sortirà cap a Usall i, de tornada, anirà passarà per Porqueres i Sant Miquel de Campmajor. La competició acabarà amb la cursa a peu on els participants hauran de completar un circuit de 6,6 km en el que hauran de córrer tres voltes per l’entorn del Parc de la Draga i l’Estany en un recorregut totalment pla.

El regidor d’Esports de l’Ajuntament de Banyoles, Jordi Congost, ha destacat que en la prova “els esportistes podran descobrir els principals atractius de Banyoles i de part de la comarca del Pla de l’Estany” i ha agraït “la predisposició dels municipis participants per treballar conjuntament per aquesta prova”.

Afectacions viàries

La celebració del Banyoles Half Triathlon comportarà afectacions viàries. La circulació a la carretera C150a, des de la cruïlla de Lió fins al passeig de la Draga i a la carretera de Circumval·lació de l’Estany, estarà tancada d’abans de les 8 del matí fins a 2/4 d’1 del migdia, així com el trànsit pel Passeig Dalmau i el darrer tram del Passeig de la Puda. La carretera GI- 524, entre Banyoles i Sant Miquel de Campmajor, estarà tallada d’abans de les 8 del matí fins al voltant de les 12 del migdia. També es tancarà al trànsit des de ¾ de 8 fins a ¼ de 12 del migdia la carretera GIP-5121, entre Banyoles i Usall. 

Primera prova del calendari

El Banyoles Half Triathlon de Banyoles serà la primera prova del calendari del triatló a Banyoles. Després de diumenge, la propera cita serà el Triatló Internacional, que se celebrarà el cap de setmana del 27 i 28 d’agost i que inclourà el Campionat d’Europa de Triatló per clubs relleus mixt, el Campionat d’Espanya de Triatló i el Triatló de Catalunya, la prova degana del triatló al país.




Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/176713_220triatlete-competeixenaque-tdiumengealbanyole-halftriathlon-1.htm