logo
Imprimir
13-06-2022 | 10:35hs
•OLOT 'CIUTAT DELS DETALLS'

El Bici Bus arriba a un nou centre educatiu d'Olot

Sis alumnes i dos professors de l'Institut Montsacopa participen d'aquesta iniciativa que permet connectar la població de Santa Pau i el centre educatiu amb 7 parades

Aquest dilluns 13 de juny de 2022 s'ha donat a conèixer l'adhesió d'un nou centre educatiu d'Olot al bici bus. Després de la bona experiència i rebuda assolida a l'Escola de Sant Roc, l'AMPA de l'Institut Montsacopa - amb el suport de la comunitat educativa del centre i de l'Ajuntament d'Olot - han volgut tirar endavant la proposta arrencant una línia d'anada i tornada a l'Institut Montsacopa.

Concretament, aquest dilluns 13 de juny s'ha fet la primera prova pilot amb sis alumnes d'aquest centre educatiu que han fet tot el recorregut des de Santa Pau passant per Can Xel, Can Blanc, la Plaça Mercat, la Plaça Clarà, l'avinguda de Sant Joan, l'Espai Cràter i arribant a l'Institut Montsacopa. Les proves inicials d'aquesta nova línia es portaran a terme aquests dos darrers dilluns del curs escolar, el 13 i 20 de juny, amb l'objectiu de deixar-ho tot llest i preparat per arrencar amb tota la força amb l'inici del següent curs escolar 2022-2023, el pròxim mes de setembre. En aquest sentit, l'equip de pares i mares del centre han iniciat una campanya informativa per donar a conèixer la iniciativa a totes les aules amb la voluntat d'animar el major nombre de persones possible a participar-hi.

La línia de Bici Bus de l'Institut Montsacopa comença a la població de Santa Pau i disposa de 7 parades: Can Xel, Can Blanc, l'Avinguda de Sant Jordi, la Plaça Mercat, la Plaça Clarà, l'Avinguda Sant Joan i l'Espai Cràter. A diferència de les altres tres línies operatives a la ciutat, aquesta serà d'anada i tornada. És a dir, els estudiants que ho desitgin podran tornar al seu punt d'origen una vegada hagin finalitzat la jornada lectiva.

Com és habitual en aquest sistema; pares, mares, familiars del centre o docents voluntaris són els encarregats de vetllar per la seguretat dels joves i el bon desenvolupament de l'activitat, acompanyant-los al llarg de tot el recorregut. Cal recordar que és obligatori que els menors de 16 anys dugin casc i, per facilitar la seva visibilització, disposen d'armilles identificatives de l'activitat. En aquest cas, la voluntat de cara l'any vinent és realitzar-ho cada dilluns, amb la intenció de portar-ho a terme cada dia de la setmana.

El Bici Bus agafa embranzida
La nova línia de l'Institut Montsacopa se suma a les tres existents i operatives de l'escola Sant Roc, el primer centre educatiu de la ciutat que va apostar per implementar aquest nou sistema de mobilitat el passat mes d'octubre de 2021.

Ara, després de gairebé tot un curs lectiu, la iniciativa està plenament consolidada a l'Escola de Sant Roc amb una vintena d'alumnes que, cada divendres, pedalen de casa seva fins a l'escola. Des del centre educatiu asseguren que l'efecte del Bici Bus en la mobilitat al voltant de l'escola s'ha notat amb una lleugera disminució dels desplaçaments amb cotxe, afavorint així una mobilitat "més neta i sostenible". A més, els participants ja han assegurat que continuaran de cara al pròxim curs.

És més, ara fa dues setmanes els participants del Bici Bus de l'escola de Sant Roc varen poder pedalar acompanyats d'en Pinyonet, la nova mascota dels Bici Busos de Catalunya, un emblema sorgit d'un concurs promogut per l'Associació Canvis en Cadena que es dedica a fer arribar aquest projecte arreu de Catalunya.

Un model participatiu, sostenible i divertit

"Divertit, genial, participatiu, saludable i un model de futur". Aquestes són algunes de les paraules amb les quals els alumnes, pares i mares participants del bici bus de Sant Roc defineixen la iniciativa.

El bici bus d'Olot és una de les accions que van sorgir del procés participatiu Olot Pedala i de la redacció del Pla de Foment de la Mobilitat amb bicicleta i vehicles de mobilitat personal d'Olot; el document que marca les línies estratègiques en matèria de mobilitat per als pròxims 10 anys a la ciutat.

En concret, el pla inclou un conjunt de 43 accions, dividides en 3 fases i que giren entorn tres eixos principals: la millora en les infraestructures, la potenciació de la formació i divulgació de la mobilitat sostenible i les modificacions de les normatives de trànsit i a nivell urbanístic. El document també contempla una 4a fase, posterior, que permetria marcar les línies de les accions i activitats després dels 10 anys previstos pel pla.

La proposta de bici bus es va elaborar de forma conjunta i participativa a través del procés Olot Pedala que, en 9 mesos, va realitzar un conjunt d'enquestes, sessions i reunions amb entitats vinculades amb la mobilitat territorial i el medi ambient; amb la salut mediambiental; relacionades amb l'educació; comerciants, autoescoles i associacions empresarials i entitats de joves, sumant més de 1.100 persones. El procés participatiu va permetre detectar i marcar un conjunt de 10 reptes claus, a través dels quals es van desprendre les 43 propostes; part d'elles ja en desenvolupament o implementant-se com és el cas del bici bus d'Olot.




Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/176878_elbicibu-arribaaunnoucentreeducatiudolot-1.htm