logo
Imprimir
14-06-2022 | 19:11hs
•LA SELVA

El ple del Consell Comarcal de la Selva aprova la pròrroga del contracte de concessió del servei de menjador escolar

En la sessió plenària celebrada avui també s’han aprovat els convenis de delegació de competències amb diversos ajuntaments en matèria de prevenció d’incendis forestals

A la sessió plenària celebrada avui el Consell Comarcal de la Selva ha aprovat la pròrroga del contracte de concessió del servei de menjador escolar a la comarca de cara al curs 2022/23. En aquest sentit, el president de l’ens comarcal, Salvador Balliu, ha assenyalat que la valoració general del servei prestat per les empreses concessionàries actuals “és favorable”, amb relació als informes de l’equip tècnic del Consell i a les puntualitzacions que arriben des de les direccions dels centres o les associacions de famílies. 

Durant la seva intervenció, Balliu ha detallat que a totes les escoles s’han fet com a mínim dues comissions de menjador, i ha subratllat que hi ha, “en general, una prestació correcta del servei, tot i que hi puguin haver algunes coses a millorar”. En aquest sentit, el Consell selvatà ha realitzat diverses inspeccions, algunes dutes a terme per part del personal tècnic del mateix ens i altres realitzades per part d’empreses especialitzades en temes d’analítica i sanitaris. 

Prevenció d’incendis i el Consorci del Ter

D’altra banda, en la sessió d’avui també s’ha aprovat la delegació de competències entre diversos ajuntaments selvatans i el Consell en matèria de prevenció d’incendis forestals en urbanitzacions, nuclis de població, edificacions i instal·lacions situats en terrenys forestals. Alhora, també s’han aprovat diversos convenis de delegació de les competències de tractament dels residus municipals entre diversos consistoris i el Consell. 

A més, i en una altra ordre de qüestions, també s’ha efectuat l’aprovació de la modificació dels estatuts del Consorci del Ter, que atenent la seva naturalesa ha hagut de fer diferents modificacions als estatuts per efecte de LRSAL: així, s’ha adscrit el Consorci a l’Ajuntament de Girona; s’ha incorporat algun ajuntament i, també, s’ha acordat establir una quota pel Consell de 2.000 euros.  Tot i que el fet d’assumir aquesta quota li suposa un esforç important a l’economia de l’ens selvatà, segons ha explicat Balliu, el mateix president ha recordat que és important que s’hagi aprovat, ja que hi ha un total de nou municipis de la comarca inclosos al Consorci (Amer, Anglès, Brunyola, Cellera, Osor, Riudellots, Sant Hilari, Sant Julià de Llort i Susqueda) i el Consell hi ha de ser present per tal de donar-los suport.

D’altra banda, el ple també ha aprovat la modificació de la plantilla de personal per l’any 2022 i ha nomenat com a representant del Consell al Consorci Localret a Josep Roquet, Conseller d’Informàtica. 

Nova presa de possessió

Durant la sessió d’avui també ha pres possessió com a nova consellera d’ERC Maria Remei Puig, que substitueix així a Ester Serret, qui va dimitir en el darrer ple després d’una trajectòria a l’ens de gairebé tres anys. Amb Remei Puig, Sils, amb sis consellers i conselleres, es consolida com el municipi majoritari en el plenari.
Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/176993_elpledelcon-ellcomarcaldela-elvaaprovalaprorrogadelcontractedeconce-iodel-erveidemenjadore-colar-1.htm