logo
Imprimir
15-06-2022 | 11:05hs
•OLOT 'CIUTAT DELS DETALLS'

La reactivació de la Plaça del Carme, guanyadora dels premis FAD

Aquest dimarts al vespre s’han conegut els projectes premiats de la 64a edició dels Premis FAD d’Arquitectura i Interiorisme, que han rebut un total de 434 obres

La millora de la Plaça del Carme ha estat una de les obres guanyadores dels premis FAD. El jurat de la categoria Ciutat i Paisatge ha escollit el projecte “Bon dia, Carme!”, sorgit del PIAM del Nucli Antic. L’actuació al Carme, d'Eduard Callís Freixas i Guillem Moliner Milhau (unparelld’arquitectes), ha rebut el guardó exaequo amb el projecte de la Biblioteca e Arquivo do Município de Grândola (Portugal). El jurat assenyala que es tracta de "dos projectes que creen teixit i transformen l'espai públic de la ciutat; en un cas des de la solució en planta baixa; en l'altre barrejant un edifici dotacional amb l'espai públic. Dues formes diferents de crear espais participatius a la ciutat".

“Bon dia, Carme!” també ha recollit el Premi FAD del Jurat i el d'Opinió. Sorgit del PIAM del Nucli Antic, consta d’un conjunt d’accions que responen a tres objectius principals: millorar el confort urbà, posar en valor el patrimoni i dinamitzar les plantes baixes. La intervenció ha suposat l’obertura de l’Escola d’Art a la Plaça del Carme amb grans finestrals a les tres arcades existents i a l’interior s’hi ha exposat escultures en guix que històricament s’han utilitzat a les classes de dibuix, com ara les de Miquel Blay, s’ha disposat nou arbrat i millorat l’enllumenat. L’obertura de dos establiments a la plaça -el primer supermercat cooperatiu del Nucli Antic- i un negoci de restauració han reforçat la progressiva especialització del carrer i la plaça del Carme en un àmbit dedicat als productes d’alimentació de proximitat i ecològics.

El jurat professional dels reconeguts Premis FAD d'Arquitectura i Interiorisme ha comunicat aquest dimarts al vespre els projectes guanyadors de la 64a edició, en una gala d'entrega de premis. 

Les obres guardonades han estat escollides entre els 16 projectes finalistes - en les diferents categories - d'un total de 434 obres presentades a concurs. El jurat d'enguany ha estat format per Inês Lobo com a presidenta i Paloma Cañizares, Josep Puigdomènech, Pep Quilez, Maria Rubert de Ventós i Jorge Vidal com a vocals.
Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/177061_lareactivaciodelaplacadelcarmeguanyadoradel-premi-fad-1.htm