logo
Imprimir
15-06-2022 | 21:45hs
•+ NOTíCIES

El 29è Congrès de Fires de Catalunya arrenca amb força a Vic

La presidenta de la FEFIC, Coralí Cunyat, ha valorat el “compromís ferm” del Govern amb el sector firal

Aquest dimecres s’ha iniciat al Seminari de Vic el 29è Congrés de Fires de Catalunya, un esdeveniment que s’allargarà fins demà i que avui ha rebut la notícia que la Generalitat de Catalunya destinarà 2,5 milions d’euros a la consolidació de la represa de les fires i el retorn de la seva presencialitat. 

Durant la presentació, la presidenta de la Federació de Fires de Catalunya (FEFIC), Coralí Cunyat, ha celebrat la decisió del govern català: “Valorem el compromís ferm del Govern amb les fires. Són molt benvingudes les ajudes anunciades que se sumen a les anteriors en època de restriccions. Catalunya és l’única comunitat autònoma que dona aquest suport econòmic”. “Estem en un moment de reactivació, de recuperació, d’il·lusió. A poc a poc, a finals de l’any vam començar a arrencar l’activitat de manera normalitzada i estem recuperant progressivament els esdeveniments del calendari firal de Catalunya. Continuem sent un país de fires; les previstes per aquest any són 411, però sens dubte les superarem”, ha afegit. 

Per la seva banda, el director general de Comerç, Jordi Torrades, s'ha felicitat per una recuperació de l'activitat firal que sembla consolidar-se. En aquest sentit, ha precisat que, de moment, amb 436 activitats firals registrades aquest 2022, el volum d'aquest tipus d'esdeveniments celebrats a Catalunya "augmenta enguany un 19,1% en relació el 2021". D'aquest total, a més, el director general ha destacat les 63 cites de caràcter estatal i internacional que acollirà el país, que representen "registres de rècord". Amb tot, en el marc de reforçar aquest procés de recuperació, Torrades ha confirmat que el Govern seguirà fent costat al sector, com ja va fer durant la difícil etapa de la pandèmia fins i tot atorgant ajuts extraordinaris per valor d'1,6 milions d'euros. 

El 29è Congrés de Fires de Catalunya ha arrancat aquest matí en una inauguració en la qual ha participat l'alcaldessa de Vic, Anna Erra, que ha manifestat la seva satisfacció per "recuperar 22 anys després aquest Congrés de Fires, i veure com es va recuperant la normalitat del país després de la pandèmia". "Vic és una ciutat molt dinàmica i que se'ns coneix també per les nostres fires i mercats perquè sabem que és una de les apostes que hem volgut fer com a ciutat per a singularitzar-nos i també per donar a conèixer els diversos sectors que acaben fent xarxa entre ells", ha agregat.
Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/177067_el29econgre-defire-decatalunyaarrencaambforcaavic-1.htm