logo
Imprimir
16-06-2022 | 15:11hs
•BAIX EMPORDà

Platja d'Aro obre l'exposició dedicada al fotoperiodista Pablito amb una taula rodona

La mostra, organitzada per la Diputació de Girona, s'amplia amb noves imatges del municipi dels anys 60, 70 i 80

Platja d'Aro inaugura aquest divendres una exposició dedicada al fotoperiodista Pablito amb la taula rodona "Etern Pablito, retrat d'un temps". Serà a la Masia Bas a les 18.30, amb entrada lliure, i comptarà amb la participació dels periodistes Jordi Bosch i Josep Víctor Gay; i dels fotoperiodistes Joan Castro i Marisa Morillo, moderats per Lluís Falgàs. Tots ells van coincidir amb Pablito en algun moment de la seva trajectòria, i desgranaran els records més divertits, curiosos o interessants entorn de la figura d'un fotoperiodista que va captar la intensa transformació de les comarques gironines durant la segona meitat del segle XX. 
 
La Demarcació de Girona del Col·legi de Periodistes de Catalunya organitza l'acte i s'afegeix així a la commemoració del centenari del naixement del fotoperiodista Pablo García Cortés, conegut per tothom com a Pablito.
 
La mateixa Masia Bas acull l'exposició "Pablito, una visió propera", organitzada per la Diputació de Girona, amb una seixantena d'imatges captades pel fotògraf que mostren l'activitat social, política i artística de les comarques de Girona i la seva transformació al llarg de gairebé tres dècades.
 
En aquesta ocasió, però, s'hi ha afegit una vintena de fotografies més del municipi, significatives de la seva vida turística, cultural i social dels anys 60, 70 i 80: la roda de fira del Magic Park, el concurs El amor se cita en Playa de Aro o la inauguració de les primeres galeries comercials s'afegeixen a d'altres que ja incorporava d'origen la mostra, especialment del món de la nit a Platja d'Aro i de les actuacions d'artistes nacionals i internacionals a les seves discoteques.
 
Aquesta és la primera itinerància de la mostra, després de la seva estrena a la Casa de Cultura de Girona a l'abril, i compta amb la col·laboració de l'Ajuntament de Castell d'Aro, Platja d'Aro i S'Agaró.
 
L'exposició es podrà visitar els caps de setmana fins al 3 de juliol (11-13 h i 17-20 h) i també el festiu divendres 24 de juny, en el mateix horari.
Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/177171_platjadaroobrelexpo-iciodedicadaalfotoperiodi-tapablitoambunataularodona-1.htm