logo
Imprimir
17-06-2022 | 14:37hs
•ACTUALITAT GIRONA

L’Ajuntament de Girona rep el fons de la pintora gironina Maria Àngels Feliu i Feliu

Es tracta principalment de documentació textual, impresa i fotogràfica sobre l’obra de l’artista i les exposicions i tallers que ha realitzat al llarg de la seva carrera professional

L’Ajuntament de Girona ha portat a terme aquest matí l'acte de donació del fons documental de la pintora gironina Maria Àngels Feliu i Feliu, nascuda a la ciutat el 1953. L’arxiu consta, principalment, de documentació textual, impresa i fotogràfica sobre l’obra de l’artista i les exposicions i tallers que ha realitzat al llarg de la seva carrera professional. La donació ha anat a càrrec de la mateixa Maria Àngels Feliu, i ha comptat amb la presència de l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, i del cap del Servei de Gestió Documental, d'Arxiu i Publicacions de l'Ajuntament, Joan Boadas.

“Quan una persona tan rellevant de Girona cedeix la seva trajectòria vital i professional a la ciutat, ens en sentim molt orgullosos. Amb aquesta donació, uns documents que són privats passen a ser públics; el gaudi individual es torna col·lectiu, i tothom en pot aprendre. A banda de l’agraïment que això mereix, també és un orgull quan famílies com la de la Maria Àngels confien en l'Arxiu municipal, fet que demostra la professionalitat i expertesa del Servei en la conservació i difusió de la documentació”, ha explicat l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, qui ha destacat també “la importància dels fons per entendre no només la història de Girona i del món sinó també l’actualitat”.

La documentació donada està relacionada amb l’activitat artística de la pintora entre els anys 1981 i 2021. El fons consta de documents textuals i impresos vinculats a l’organització i realització d’exposicions per part de Maria Àngels Feliu i Feliu, d’una banda i, de l’altra, de fotografies de la seva obra. Concretament, hi ha 195 fotografies de l’obra pictòrica de Feliu, 29 llibres i revistes, i nombroses invitacions, catàlegs i correspondència.

En el cas de la documentació textual, al fons hi figura majoritàriament correspondència i factures que fan referència a les exposicions on va participar Feliu i a les obres que va vendre o cedir al llarg de la seva trajectòria. Pel que fa al material imprès, es tracta fonamentalment d’invitacions, cartells, catàlegs i retalls de premsa sobre les seves exposicions, entrevistes concedides i crítiques de la seva obra artística. També hi ha 29 llibres i revistes, entre els quals catàlegs d’exposicions i revistes especialitzades.

Les fotografies són principalment reproduccions de l’obra pictòrica de Maria Àngels Feliu. La majoria d’imatges són positius en paper i inclouen una breu fitxa de descripció de l’obra; també hi ha alguns negatius o diapositives. En alguns casos, les imatges incorporen invitacions o catàlegs.

La pintora Maria Àngels Feliu i Feliu va néixer a Girona el 1953. Als 14 anys va començar les seves primeres classes de pintura amb Rosa Ferrer i a l’antiga Escola de Belles Arts de Girona, ubicada llavors al carrer del Nord. Molt posteriorment, va ser alumna de l’escola de Domènec Fita. El 1983 va ingressar a l’escola EINA de Barcelona, on va tenir com a professors Serra de Rivera, Artigau, Patricio Vélez, Maria Helguera, Ràfols Casamada, Hernàndez Pijoan i M. Antònia Vila, i on va formar part d’un grup especialitzat en dibuix botànic. L’any 1985 va instal·lar el seu taller a Girona, al carrer de Barcelona, i el 2010 el va traslladar al carrer de Bernat Bacià.

Com a pintora ha realitzat nombroses exposicions individuals i col·lectives, tant a Catalunya com arreu del món, entre les quals diverses a Girona. A més, és autora de diferents cartells d’esdeveniments singulars de la ciutat: de les Fires i festes de Sant Narcís de 1987, dels Premis Literaris de Girona de la Fundació Prudenci Bertrana de 1987, de la Festa del Pedal de 1991 o dels Manaies de Girona de 2018.

A més, d’ençà dels anys 80, en el seu taller ha impartit classes per a infants al Taller d'Art i per a adults a Tallers alternatius. El 1995 el seu alumnat va protagonitzar l’exposició “Imatges sobre el Tapís de la Creació de la Catedral de Girona” a la Sala d’Exposicions La Caixa. La seva obra està molt vinculada a l'art grec i a la cultura mediterrània. En els darrers anys ha centrat molts dels seus treballs en retrats i, també, autoretrats.




Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/177248_lajuntamentdegironarepelfon-delapintoragironinamariaangel-feliuifeliu-1.htm