logo
Imprimir
19-06-2022 | 18:54hs
•LA SELVA

Clam a Santa Coloma de Farners contra la MAT

La marxa reivindicativa NOMAT ha acollit una gran participació de la societat civil i més de 70 entitats

Santa Coloma de Farners ha esdevingut avui un clam unànime en contra de la MAT. En aquest sentit, la resposta a la crida per participar en la caminada reivindicativa NOMAT que havia impulsat la plataforma No a la MAT Selva ha tingut una resposta massiva, amb la presència d’una notòria representació de la ciutadania, però també amb l’assistència de més de 70 entitats ecologistes, educatives i culturals del territori. A més, l’acte també ha comptat amb una destacada representació política, com ara la de l’expresident de la Generalitat, Quim Torra; el Director General de Polítiques Ambientals, Marc Vilahur; el president del Consell Comarcal de la Selva, Salvador Balliu i una àmplia representació d’alcaldes i alcaldesses de municipis selvatans, així com regidors o, també, diversos diputats i diputades del Parlament, de la Diputació de Girona o del Congrés dels Diputats. 

Tots els presents han estat rebuts per una jam session de músics contra la MAT, que ha tingut lloc a l’esplanada de l’ermita de Farners, indret on ha finalitzat l’activitat i on s’han fet altres accions reivindicatives. El tret de sortida de la caminada, d’altra banda, ha tingut lloc a les deu del matí des del Parc de Sant Salvador. 

Des de l’esplanada de l’ermita s’ha procedit a la lectura del manifest ‘La Natura ens Crida’, per part de quatre entitats (AMPA Santa Coloma de Farners, Fundació Emys, AE Roca Guillera i Centre Excursionista Farners), un grup pertanyent a l’ampli col·lectiu d’entitats que donen suport a la Plataforma. Tot seguit, Txell Freixinet ha llegit un fragment del poema ‘Platja dura’, de Joan Vinyoli, mentre la Colla Els Guillats de la Selva alçava un pilar que ha arrencat l’ovació de tots els assistents. Finalment, s’ha fet una foto de grup amb totes les entitats participants. 

“Ara és el torn del Ministeri”

La portaveu de l’entitat No a la MAT Selva, Imma Busquets, ha valorat molt positivament la jornada d’avui. “La resposta massiva de la gent, entitats i representats polítics ha estat espectacular. Avui ha estat una gran festa. El territori enterra així definitivament el ramal i subestació de la MAT a la Selva”, ha apuntat, abans de passar la pilota a les altes instàncies polítiques: “El territori ha fet els deures, està a punt i s’ho mereix; ara és el torn del Ministeri, que avui té a sobre la taula la millor proposta tècnica treballada i consensuada amb tot el territori i un mandat clar del Parlament, la Generalitat de Catalunya i el Congrés dels Diputats. No és moment ni de més taules, ni de més informes, ni de més proclames. És moment de derogar aquest projecte d’una vegada per totes”.
Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/177383_clama-antacolomadefarner-contralamat-1.htm