logo
Imprimir
20-06-2022 | 15:19hs
•BAIX EMPORDà

Castell d’Aro, Platja d’Aro i S'Agaró reben l'estiu amb un castell de focs simultani per la revetlla

El municipi recupera la programació habitual després de la pandèmia amb 200 activitats per a tota classe de públic

Castell d'Aro, Platja d'Aro i S’Agaró donaran la benvinguda a l'estiu amb un castell de focs simultani la nit de Sant Joan. El municipi celebrarà la revetlla per segon any consecutiu amb un gran castell de focs que es realitzarà simultàniament a les tres viles: a la zona de l’institut Ridaura de Castell d’Aro, a l’espai nord de la Platja Gran (Cavall Bernat) i al voltant del parc de Sant Ramon de S’Agaró.
 
Així, l’Ajuntament, organitzador de l’esdeveniment, vol realçar la personalitat pròpia de cadascuna de les seves viles, i alhora diversificar els punts de concentració de públic per evitar aglomeracions.
 
La pirotècnia marca l’inici del calendari d’activitats d’estiu, que recupera totalment la normalitat després de dos anys. Visitants, turistes i residents podran gaudir d’unes 200 activitats com ara música, visites guiades, esports, exposicions d’art o animació infantil i familiar. 
 
Les propostes musicals de l’estiu al municipi són el 25è Festival Nits de Jazz (de l’1 de juliol al 26 d’agost); 9è Desemboca Rock’n’Roll Festival (dissabte 2 de juliol); 39a Cantada d’Havaneres (dissabte 9 de juliol), i el 10è FestiSurf Costa Brava amb (dissabte 18 de setembre), a més d'un cicle sardanes i havaneres en petit format i les actuacions musicals de les Festes Majors de S’Agaró (del 14 al 17 de juliol), Platja d’Aro (de l’11 al 15 d’agost) i Castell d’Aro (del 6 a l’11 de setembre). 
 
També destaca la recuperació del Mercat Medieval de Castell d’Aro el cap de setmana 20 i 21 d’agost i la segona edició d’estiu del concurs de talents Tu de què vas!, que tindrà la gala final durant la Festa Major de Platja d’Aro.
 
Turisme familiar, art i visites guiades
 
Pel que fa al turisme familiar, s’ofereix de nou el Miniclub a la Platja Gran -una ludoteca per a infants de 3 a 12 anys- i el Babyclub per a famílies amb nadons, i a les tardes s’estrena com a Espai Familiar.
 
 També hi haurà activitats d’animació en diversos punts del municipi i noves sessions d’hipopressius, de ioga en família o de ioga integral en el moment de la sortida del sol. 
 
La biblioteca Mercè Rodoreda també proposa sessions de contes i tallers d’estiu i també es pot fer la gimcana On és en Xalarí?.
 
El cicle d'exposicions d’art el configuren les propostes d’escultura de gran format de Josep Coll (fins al 17 de juliol) i Carles Torrent Pagès (30 de juliol de 2022-12 de febrer de 2023), mentre que al castell de Benedormiens de Castell d’Aro hi exposa Olga Andrino (fins al 3 de juliol), la col·lectiva del Fons Municipal d’Art (9 de juliol-7 d’agost) i Joan Mateu (13 d’agost-25 de setembre). Les sales d’art de la Masia Bas de Platja d’Aro també acolliran propostes.
 
L’oferta de visites guiades es recupera del tot, amb itineraris pel nucli antic de Castell d’Aro, el Camí de ronda de S’Agaró, la Vil·la romana de Pla de Palol de Platja d’Aro; dues propostes al Parc dels Estanys: l’escultòrica i la naturalista; i d’altres opcions familiars o teatralitzades al mateix parc, a Castell d’Aro i a Pla de Palol. 
 
També hi haurà Fira de Brocanters cada dimecres i divendres d’estiu i el continuen les sessions del cicle de presentacions literàries Més literatura, més biblioteca.
Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/177410_ca-telldaroplatjadaroi-agarorebenle-tiuambunca-telldefoc-imultaniperlarevetlla-1.htm