logo
Imprimir
21-06-2022 | 15:05hs
•ACTUALITAT GIRONA

L’Ajuntament de Girona ofereix dues formacions en línia per a la millora de l’eficiència energètica de les llars

Els dos cursos són oberts a tota la ciutadania, tenen una durada aproximada de sis hores cadascun i es realitzen a través de la plataforma Moodle

L’Ajuntament de Girona, dins el projecte de foment de la rehabilitació energètica EDIFICAT, posa a disposició de la ciutadania dues formacions en línia dedicades a oferir coneixements sobre l’eficiència energètica de llars i edificis. Els cursos, que aviat ja estaran disponibles, es realitzen a través de la plataforma d’aprenentatge en línia Moodle, i, de moment ja es poden fer les preinscripcions.

El primer dels cursos porta per títol “Mesures per reduir la demanda energètica: millores en l’envolupant tèrmica dels edificis”. El propòsit d’aquesta formació és conèixer els principis del consum energètic a les llars, així com les principals eines i tècniques de rehabilitació energètica. El curs s’adreça tant a professionals de l’àmbit de la construcció, que vulguin obtenir un primer coneixement d’eines i tècniques de rehabilitació energètica dels edificis, com a la ciutadania en general que tingui un interès específic en aquest camp.

El segon curs s’anomena “Mesures per reduir el consum energètic: instal·lacions, autoconsum i gestió energètica”. El seu objectiu és explicar els principis generals del consum energètic a les llars, donar a conèixer les instal·lacions tèrmiques més eficients, així com aquelles instal·lacions basades en fonts d’energia renovable. Aquest curs va adreçat tant a professionals de l’àmbit de les instal·lacions tèrmiques i lampisteria que vulguin aprendre les primeres nocions i conceptes sobre eficiència energètica, com també a la ciutadania que tingui interès en aquesta matèria.

La preinscripció es pot fer des del mateix portal on es realitzaran les formacions: https://campus.girona.cat

El projecte EDIFICAT està cofinançat al 65% pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) a través del Programa Interreg V-A Espanya-França-Andorra (POCTEFA 2014-2020) creat per la Unió Europea. L’objectiu de POCTEFA és reforçar la integració econòmica i social de la zona fronterera Espanya-França-Andorra. La seva assistència se centra en el desenvolupament d’activitats econòmiques, socials i mediambientals transfrontereres mitjançant estratègies conjuntes que afavoreixin el desenvolupament sostenible del territori. Projecte cofinançat per FEDER.
Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/177507_lajuntamentdegironaofereixdue-formacion-enliniaperalamilloradeleficienciaenergeticadele-llar--1.htm