logo
Imprimir
22-06-2022 | 17:16hs
•POLíTICA

El PSC entrarà una petició per tal que les ordenances municipals fixin que les obres en carrers comercials es faran entre gener i març, tal com ja funciona en moltes altres ciutats

Sílvia Paneque: "És obvi que està bé no fer obres en plena temporada turística en un carrer ple de negocis que viuen del turisme. La raresa era el contrari"

El PSC entrarà una petició a l'Ajuntament de Girona per tal que les ordenances municipals fixin que les obres en carrers d'alta intensitat comercial vinculada al turisme es faran sempre entre els mesos de gener i març, tal com ja funciona en moltes altres ciutats. La portaveu del PSC de Girona, Sílvia Paneque, ha explicat que, segons el seu parer, és necessari planificar, perquè no torni a succeir el que ha passat amb uns treballs que s'havien de fer als carrers Ballesteries i Calderers: que unes obres s'hagin de canviar a l'últim moment perquè estava previst que comencessin "en el pitjor moment possible". "És obvi que està bé no fer obres en plena temporada turística en un carrer ple de negocis que viuen del turisme. La raresa era el contrari", ha explicat la portaveu. Tot i això, en el Plenari municipal del 13 de juny passat la regidora de Junts, Glòria Plana, havia defensat que les obres s'havien de fer ara i que el govern de l'Ajuntament en aquesta qüestió havia "actuat bé".

El 13 de juny, Sílvia Paneque va treure el tema en el Plenari municipal. "Ens fem ressò d'una qüestió que ens han fet arribar, sobretot, comerciants del carrer Ballesteries, amb l'anunci d'unes obres que sembla que poden implicar talls amb plena temporada de visitants a la nostra ciutat, en una temporada amb més visitants a més", va explicar Paneque. "Els comerciants se'n van assabentar per la premsa. Des del divendres han estat entrant al registre municipal precs per tenir una audiència amb l'alcaldessa. Traslladem aquest prec. A més, demanem que les obres no siguin a les èpoques on es fa més calaix o negoci", va afegir la portaveu socialista. La resposta de la regidora Glòria Plana va ser que en el carrer Ballesteries, número 19, els veïns necessitaven més potència elèctrica i que les obres requerien dos mesos de temps. Plana va afegir que no hi hauria "problema" en mobilitat per a vehicles i vianants. "Quan és el millor moment per fer aquestes obres? Quan els veïns estan demanant això i no poden viure allà, perquè els hi salten els fusibles?", va considerar.

"Al marge de les concrecions de cada cas en particular, penso que seria correcte que l'Ajuntament de Girona determinés el millor calendari i ho fixés a les ordenances: el teixit econòmic de la ciutat tindria la seguretat que proporciona la planificació", ha dit Sílvia Paneque. El grup socialista s'ha reunit amb diferents veïns i comerciants del Barri Vell des de l'inici d'aquesta problemàtica. "El problema concret sembla que ha trobat, ara, una millor solució, després que moltes persones hi insistíssim. Resolt això, és moment d'obrir el debat per tal que l'Ajuntament de Girona tingui uns criteris clars i honestos amb la ciutat". La planificació, segons el grup socialista, "és clau per tal que en el futur ni s'hagin de canviar decisions a última hora -que segur que han tingut els seus afectats- i perquè el comerç tingui la seguretat que no hi haurà contingències d'últim moment amb un grau d'afectació evidentíssim en les seves planificacions".




Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/177634_elp-centraraunapeticiopertalquele-ordenance-municipal-fixinquele-obre-encarrer-comercial-e-faranentregenerimarctalcomjafuncionaenmolte-altre-ciutat--1.htm