logo
Imprimir
29-06-2022 | 13:57hs
•EL RIPOLLèS

Ripoll ratifica la queixa contra la manca d’inversions previstes de l’Estat al territori

L’Ajuntament va celebrar ahir dimarts una sessió plenària on es va sol·licitar a l’Executiu espanyol una “correcció immediata” d’aquesta situació

Ahir dimarts, 28 de juny, es va celebrar una sessió ordinària del ple de l’Ajuntament de Ripoll, on van participar 16 regidors i regidores de la corporació municipal. Amb motiu del Dia Internacional de l’Orgull o per a l’Alliberament LGTBI+, es va dur a terme una lectura de la Declaració Institucional a càrrec dels edils Chantal Pérez, Aitor Carmona, Anna-Belén Avilés i Joan Maria Roig. 

Durant el ple es va ratificar l’acord de la Junta de Govern Local del 30 de maig relatiu a la queixa en relació amb l’incompliment de l’Estat per la manca d’execució de les inversions previstes a Catalunya el 2021, que crea un “desequilibri territorial”. En aquest document, se sol·licita al Govern la correcció immediata d’aquesta manca d’inversió al Ripollès i a Catalunya, reiterant novament el traspàs complet dels serveis i infraestructures a la Generalitat. 

Paral·lelament, també es va aprovar l’acord relatiu a proposar les festes locals per a l’exercici de 2023, concretament el dijous 11 i divendres 12 de maig, coincidint amb la Festa Major de Sant Eudald. A més, la sessió plenària també va servir per aprovar el conveni de col·laboració entre l’Ajuntament i l’escola Salesians Ripoll per a la cessió de la gespa artificial sobrant del canvi de superfície del camp municipal d’esports, i per a l’ús del pati de l’escola més enllà de l’horari escolar. D’aquesta manera, l’equip de govern vol donar resposta a la necessitat de més espais públics per al joc, el lleure i l’esport al centre de la vila. 

Mocions dels grups

D’altra banda, no hi va haver dictàmens de les àrees de Sostenibilitat i Empresa, Serveis a les Persones ni Projecció Econòmica, per la qual cosa després del control i fiscalització de l’equip de govern es va passar a les mocions dels grups. En aquest sentit, es va aprovar la moció presentada per tots els grups municipals per a la programació d’actuacions al tram nord de la línia R3 de Rodalies, i es va donar suport a les 5 actuacions definides per l’Oficina Tècnica de l’R3 i es va aprovar fer-ne el seguiment i vetllar per la seva evolució. També es va instar al Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, a la Generalitat, a Adif i a RENFE a programar les 5 accions amb “la màxima agilitat i de forma coordinada amb les actuacions del Pla de Rodalies”. 

Alhora també es va aprovar la moció presentada per tots els grups -amb el vot en contra de la regidora no adscrita Sílvia Orriols- per rebutjar l’eliminació dels Jutjats de Pau i la seva defensa “per la important tasca activa de mediació que exerceixen”. Finalment, també va quedar aprovada la moció presentada pels grups municipals Junts per Ripoll, Esquerra Republicana i Alternativa per Ripoll-CUP-Amunt per l’aprovació del manifest de l’acord social per l’amnistia i l’autodeterminació. En aquest punt es van abstenir el PSC i Orriols. 




Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/178192_ripollratificalaqueixacontralamancadinver-ion-previ-te-dele-tatalterritori-1.htm