logo
Imprimir
30-06-2022 | 16:16hs
•OLOT 'CIUTAT DELS DETALLS'

Bicis Actives, la bicicleta com a motor de canvi social i mobilitat a Olot

L’Ajuntament d’Olot signa un conveni de col·laboració amb Adad L’Encant i l’Aula Format per facilitar l’accés a la bicicleta a persones en situació de vulnerabilitat, potenciant models de mobilitat més sostenibles i impulsant sistemes d’economia circulars

Donar una segona vida a les bicicletes aportant un sistema per desplaçar-se a persones que es troben en situacions de vulnerabilitat i que no disposen d’un mitjà de transport. Aquests són els dos principals objectius de Bicis Actives, el projecte social impulsat per l’Ajuntament d’Olot, conjuntament amb Adad L’Encant i l’Aula Format.

Aquest dijous 30 de juny de 2022 s’ha portat a terme la consolidació del conveni de col·laboració entre les tres entitats participants i que té per objectiu donar un impuls al projecte, dotant-lo d’una estructura de funcionament permanent.

Bicis actives és una iniciativa que va sorgir del teixit associatiu olotí l’any 2018, impulsada pel Núria Social, i que es basava en recuperar bicicletes i cedir-les a participants sense recursos que participaven de les activitats de l’EstiuCOOP.

Ara, amb la consolidació del projecte i la integració d’Adad L’Encant i Aula Format, el projecte emprèn un nou camí amb la voluntat de recuperar bicicletes i deixar-les a punt per ser utilitzades.

D’una banda Adad L’encant serà l’encarregada de gestionar la flota de bicicletes des del local situat a la Ronda Fluvià, 18 que d’ara en endavant serà la seu del col·latiu de Bicis Actives. Serà concretament des d’aquest local que es gestionarà la cessió i retorn de bicicletes així com es realitzaran operacions mantinent, revisió i cessió de la mà dels alumnes de l’Aula Format.

Tal com es detalla en el conveni de col·laboració, l’entitat Adad L’Encant s’encarregarà de posar a disposició del projecte un treballador a temps parcial – una persona que està en cerca activa de feina i que es troba en procés de legalització nacional a través de contractes de treball – perquè s’encarregui i realitzi les tasques de gestió i manteniment de la iniciativa.

Totes les persones que estiguin interessades poden recórrer a aquest servei; però és necessari que els sol·licitants estiguin avalats pel CASG o alguna altra entitat de caire social o formin part del projecte Bicis Actives, per poder optar a la cessió d’una bicicleta.

Sis tallers per a la difusió d'aquest projecte social

A més a més, amb la voluntat d’apropar el projecte a la ciutadania, les institucions i entitats impulsores han previst la realització de sis tallers anuals perquè qui ho desitgi, pugui aprendre a fer reparacions bàsiques i de manteniment de la seva pròpia bicicleta i, al mateix temps, conèixer el projecte. Alhora, les sessions també estan obertes per si, de forma voluntària, ciutadans i ciutadanes volen participar en la recuperació de bicicletes que passaran a formar part de la flota del projecte.

De moment, ja s’ha previst la primera de les sis sessions que es portaran a terme el pròxim dimecres, 6 de juliol de 18 a 20 h al Firal petit. L’activitat està oberta a tota la ciutadania.




Link:
https://www.gironanoticies.com/noticia/178278_bici-active-labicicletacomamotordecanvi-ocialimobilitataolot-1.htm